Aktywne Wpisy

MonazoPL +49
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: Revolut 175 zł
Pobierz

Kali Linux taki hakierski, że ściągam obraz iso pod proxmoxa a tam Defeder pokazuje, że plik zainfekowany. Sprawdzam sume kontrolną i faktycznie inna niż na stronie :D. Sciągnąłem wersje netinstaller.
@DavenJayX: gratuluje. Zdałeś pierwszy test.
@DavenJayX: w cmd jest sha256? xD
Komentarz usunięty przez autora
Ale coś mi teraz świta że SHA256 nie dodałem. Zaraz downloadne i sprawdze.
c:\Users*****\Downloads>certutil -hashfile kali-linux-2024.2-installer-amd64.iso SHA256SHA256 hash of kali-linux-2024.2-installer-amd64.iso:
5eb9dc96cccbdfe7610d3cbced1bd6ee89b5acdfc83ffee1f06e6d02b058390c
CertUtil: -hashfile command
źródło: virus
Pobierz@nostalgiwolf: no to o tym pisałem, sygnatury wirusów a tam gdzie ich nie ma to heurystyka, która zgłasza sporo false positive.