Wpis z mikrobloga

@szczurek_87 Według mnie warto. Nalewasz odpowiednią ilość wody, wstawiasz jajka i nic cie nie interesuje. Jajka wychodzą idealne, chcesz poltwarde/miękkie, takie będą. Kiedyś myślałem, że to bezsensowne urządzenie, ale zmieniłem zdanie podczas użytkowania. Teraz zastanawiam się nad ryzowarem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@johny-kowalski: szybciej i wygodniej, wlewasz do rondelka odrobinę wody na dno i jak odpalisz grzanie na indukcji to się gotuje zanim wyciągniesz jajka z lodówki. Później łatwiej wyciągnąć sam koszyk zamiast wyławiać jajka. Mam też wrażenie, że łatwiej jest ugotować tak aby białko było całkowicie ścięte a żółtko jak najmniej, ponieważ para wodna ma wyższą temperaturę niż woda, więc zewnętrzna warstwa gotuje się szybciej. Ale nie robiłem porównania dwóch takich samych
  • Odpowiedz