Aktywne Wpisy

splinter96 +64
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +11
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

@lskx: nie, ludzie postuluja o skrócenie czasu pracy, do 4x8
To Magazynierzy, lekarze, pielęgniarki, kierowcy, inżynierowie, duchowni, śmieciarze etc. są fundamentem społeczeństwa, a klepacze excela, psi fryzjerzy, front-endowcy, kołcze, pracownicy biurowi, hr-owcy i inni marketingowcy są zbędni, czasem jedynie uprzyjemniają nasze funkcjonowanie.
1. Za wysokie ceny energii elektrycznej- przenoszą się do Chin.
2. Podnoszenie pensji minimalnej- kolejne koszty.
Ogólnie to w UE przez głupie przepisy zielonego ładu i innych komuchów już nic się nie opłaca produkować i tworzyć. Niemcy nawet sobie w stopę strzelają zabijając własne sektory gospodarki i rolnictwa, a co dopiero Polska, która jest landem zachodnich korpo.
@USSCallisto:
Pomijając tą marksistowską patologię to takie rozwiązania przecież funkcjonują np. w postaci startupów gdzie dostajesz akcje za prace.
W Hiszpanii tego typu firma (spółdzielnia) była w TOP10 przedsiębiorstw
Wiele firm ma ogromne zyski, a i tak podnoszą ceny produktów. Do podnoszenia cen nie trzeba już nawet argumentu, po prostu
Tu nie chodzi o produktywność. Całkiem prawdopodobne, że 4-dniowy tydzień pracy odbiłby się negatywnie na gospodarce. Pytanie, czy to właśnie ta produktywność i pieniądze są najważniejsze, czy też... czas. Zapytaj dowolnego miliardera, czy jest taka cena, której nie zapłaciłby