Wpis z mikrobloga

czy jeśli mogę wsadzić suport ręką to oznacza że mufa się wyrobiła lub miski suportu? czy to dopiero jak palcem jestem w stanie włożyć

#rower
mapache - czy jeśli mogę wsadzić suport ręką to oznacza że mufa się wyrobiła lub misk...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mapache: niską kulturę techniczną? Producenci mają swoje tolerancje produkcyjne i nie jest niczym niezwykłym, że czasem im coś nie wyjdzie / jakaś niedoróbka przejdzie przez kontrolę jakości.

Ale sprawdziłem twoje wideo i nie wygląda to jakoś specjalnie źle.

• Odpowiedz
@ujdzie: @mapache najgorsze jest to ze byle jaki gwintowany suport będzie dużo lepszy od średnio zrobionego press fita, ale bardzo dobrze zrobiony press fit bedzie duzo lepszy od najlepszego gwintowanego.

A rzeczywistosc jest taka ze prawie wszyscy jeżdżą na gownianych i jajowatych press fitach.
  • Odpowiedz
@mapache: wsadz tokena i skręć, jak nie ma luzu i nie skrzypi to będzie działać. Token też ma dostępne miski właśnie pod takie luźne mufy. No to jest właśnie canyon i ich jakość ( ͡ ͜ʖ ͡) No i też minus aluminiowej ramy- karbon byś sobie naprawił za parę złotych, a tak to alu rama śmietnik.
  • Odpowiedz
  • 0
@GrubyKociol zamówiłem właśnie wersje C3. coś mi strzela stąd kombinuje z suportem. można sobie mufe rozwalić jeśli ten C3 będzie za duży czy to miski suportu się zetrą?
  • Odpowiedz
@mapache: możesz podejść jeszcze gdzieś (albo wysłać ramę) gdzie planują suporty, wtedy będziesz miał wiedzę na ile mufa jest niewymiarowa. Ogólnie od biedy to ja bym wciskał te c3 i kombinował z papierem ściernym, nic się tam złego nie powinno stać.
  • Odpowiedz