Wpis z mikrobloga

@A_tak_se_chodze: nie poszedł na studia za które chciał zapłacić pracodawca, ale poszedł na własną rękę i za nie zabulił do tego przez rok ukrywał że je skończył i awans na kierownika otrzyma typiara co po prostu wcześniej pokazała że ma papier xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zrobić im na złość? Chcesz się zwolnić i zrobić w ten sposób firmie na złość? Jeśli sądzisz, że jesteś niezastąpiony, że będzie jutro cię zastąpić i będą mieli problemy przez to, że się zwolnisz, że będą wspominać "o xyz był takim świetnym pracownikiem, szkoda że już go nie ma? W urzędzie jesteś małym trybikiem, który zawsze, jak kraj długi i szeroki, można wymienić na inne trybik. Jak się zwolnisz,
  • Odpowiedz
Proponowali ci zrobienie studiów, a ty to olałeś, i co pomyślał taki pracodawca o tobie? Że nie masz ambicji. Potem jednak zrobiłeś, nie przyznałeś się, i znowu dziwna akcja, bo wybuliłes swoją kasę, nie przyznajesz się, to co oni mają myśleć o tobie? Że coś jest z tobą nie tak. Sam bym pomyślał,że dziwak. Możesz się zwolnić, ale komu zrobisz na złość? Temu co odchodzi na emeryturę? Innym pracownikom co to mają
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @talmudyczny_triumfalizm: Aż tak bardzo zwaliłem sprawę? Nigdy nie miałem ambicji nawet studiować. Po prostu czysty przypadek, że tam trafiłem, a nie na magazyn. A rekrutację wygrałem bo ogarniałem komputer xD Chyba z 80 osób wtedy się zgłosiło na to jedno stanowisko i jakimś cudem przeszedłem z 5 etapów rekrutacji, jakieś testy do których uczyłem się przez 20 min z google na godzinę przed xD Pamiętam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): pretensje możesz mieć tylko do siebie, ale młody byłeś - różne decyzje się podejmuje jak się ma te dwadzieścia-pare lat. Ale teraz? Myślisz, że im na złość zrobisz? xD zmarnowałeś jedną szanse, ale to nie koniec świata. Kto odpowiedzialny rzuca jedną robote zanim ogarnie inną?

· Akcje:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Przegiąłeś. Camorra urzędnicza która pod każdym artykułem o pasożytach z budżetówki podtrzymuje narrację o tym że w "urzędach się pracuje" a na wszelkie uwagi o tym że nikt w normalnej pracy nie kończy już dzisiaj dnia o 14 odpowiada "żeby samemu się tam zatrudnić" wydała wyrok.

·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Castellano: Fakt jest taki, że u nas z takim wykształceniem kierunkowym są cały czas nabory i chętnych brak praktycznie. Przez ostatnie 2 lata zgłosiły się dwie osoby. Jedna podziękowała na rekrutacji. Druga świeżo po studiach popracowała parę miesięcy. To bardzo wąska dziedzina. A każdy w branży (co w przeciwieństwie do mnie poszedł na te studia bo chciał i wiedział co studiuje) pewnie wie, jak zarobić
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kotdog: Tak, jakbym się zwalniał to tylko jakbym miał inną pracę. Ale ciężko. A oni w urzędzie wiedzą, że mam kredyt, dziecko to się nie zwolnię (+ tak jak piszesz mają mnie pewnie za debila bez ambicji) więc walą całą robotę na mnie bo mimo, że debil to zrobi to dobrze. Proszę przeczytaj jeden wpis wyżej w odpowiedzi do innego mirka, tam opisałem jak to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Jeszcze w sumie coś dodam. To też nie było tak, że nagle mi się zachciało iść na te studia i mierzyć po cichu w kierownika. To wynik terapii oraz leków od psychiatry. Byłem ostrym leniem bez krzty ambicji. I to na poziomie zawodowym ale też społecznym. Widziałem, że odstaje od innych. Mam trochę autysty w sobie. Ale leki i terapia pomogły. Pomogły na tyle, że mi się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm No to masz tu mój przykład. Ale takie nic zarabia 3/4 społeczeństwa. Też nie sądzę, że ten mój kierownik zarabia niewiadomo ile, raczej nie jest to 3x tyle co ja. A do tego jeszcze odpowiedzialność, bo on wszystko podpisuje co pracownicy przygotują. Nawet kilka razy był w sądzie przez to, że coś tam podpisał i ktoś to zaskarżył czy coś.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: bardziej chodzi o taką niewyobrażalna dla mnie bierność życiową i nieporadność, kompletny brak ambicji

Są ludzie którzy w fundacjach robią 1000x więcej dosłownie za darmo albo w sporcie czy wychowanu osiągają cele, nie waluta tutaj jest istotna
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm: Ale tak żyje 3/4 osób w tym kraju. Jak nie więcej.
Niektórzy dużo bardziej się starają. Ja teraz też. I co mam z tego? 500zł więcej wypłaty? Czy warto się katować dla takiej podwyżki?
Ja to jeszcze miałem problemy z głową aby mieć jakąś motywację. Napisałem to wyżej, że wgl jakiś krok zrobiłem tylko dzięki terapii i lekom od psychiatry. Bez tego dalej bym nie miał
  • Odpowiedz
Napisałem to wyżej, że wgl jakiś krok zrobiłem tylko dzięki terapii i lekom od psychiatry

@mirko_anonim: i skup się na tym, potem się rozwinie wszystko inne. Im bardziej będziesz miał wyprostowane w głowie tym lepsze będziesz numery.

No tak już jest, że biednych jest najwięcej, ale kilka milionów ludzi jednak żyje na dość sensownym poziomie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Z------ś fest.

Opowiem ci o MOICH fikołkach jakie robię żeby otrzymać pracę taką jak ty otrzymałeś po maturze.

Miasto powiatowe na Podkarpaciu.
Wysoko postawieni wujkowie w urzędzie, bycie asystentem senatora (odwaliłem u niego praktyki uczelniane), teraz kończę studia i....nie mam najmniejszych szans nawet na NAJGORSZE biurowe stanowisko w
  • Odpowiedz