Wpis z mikrobloga

Wykopki pomuszcie #komputery #windows
Więc tak, używam programu na PC stacjonarnym, mam tam wgraną licencję (która powodowała jakieś zmiany w systemie Windows żeby działała mniejsza o to) ale jest na jedno konkretne stanowisko. Chucham i dmucham żeby się nic nie stało, nawet czasowo robię kopie dysku 1:1 żeby nie było lipy.
Jadę na dłuższe wakacje i będę musiał niestety zabrać pracę ze sobą.
Czy jak kupię laptop o podobnych parametrach (ryzen 5) i wrzucę na niego Windows 1:1 (ten ze stacjonarki) to czy mogę spodziewać się sukcesu? Czy wszystko ruszy i będzie działać?

Jak myślicie? Trochę szkoda mi wydawać pieniędzy żeby przekonać się czy tak/nie. Może ktoś ma doświadczenie?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thewickerman88 dzięki za odp. Nie zapisuje ustawień bo używamy tego samego loginu i hasła w kilku miejscach. Ale problem jest taki, że danych logowania nie znam i nie mogę wyciągnąć (nie ma na to opcji). Nie chce angażować firmy żeby mi stawiali to na nowym stanowisku. Stawiane było to tak
- wgrane
- wgrane coś do system32 czy jakiegoś innego pliku systemowego
- zalogowane
- działa

Tak robią u wszystkich ale
  • Odpowiedz
@bialy100k @MrAndy myślałem o tym ale internet będzie za słaby na stabilne połączenie. W ostateczności będę musiał tak zrobić. Wolałbym jednak spróbować z tym kopiowaniem systemu jeżeli ktoś napisze, że to ma szansę zadziałać
  • Odpowiedz