Wpis z mikrobloga

Po około pół roku znajomości wpadł on na pomysł, żeby zrobić takiego hacka, jakiego Tibia, a tym bardziej Nerana jeszcze nigdy nie doświadczyła.

@fizycznyrobol: to wszystko nie może być prawda bo Darek jest praktykującym katolikiem a więc przestrzega Dekalogu
  • Odpowiedz
@fizycznyrobol: Pewnie nigdy się nie dowiemy, czy to prawdziwa historia, czy wszystko zmyśliłeś albo to jednak nie był Matecki. Ale ja generalnie uważam, że w polityce zachodzi selekcja negatywna i odnoszą tam sukcesy najgorsze mendy. Zwłaszcza jeśli brakuje im charyzmy i prezencji, jak Mateckiemu, więc muszą nadrobić kombinatorstwem.
Więc nawet byłbym skłonny uwierzyć, że ktoś kto za młodu scammował innych graczy w mmorpg, ma świetne predyspozycje żeby robić brudną karierę
  • Odpowiedz
  • 6
@deziom gdybym wszystko uplynnił w 2009 to bliżej 30k, weź pod uwagę że pac na 3 miechy kosztował ok 300k, a jak wróciłem do grania to pod koniec kariery 3kk trzeba było wyłożyć
  • Odpowiedz
albo to jednak nie był Matecki

@lewoprawo: To, że Matecki grał w tamtych czasach w Tibie i miał nick m.in "Darties Flowenol" to akurat fakt. Można nawet znaleźć jego konto na Tibia.pl o nazwie "Matecki". Wiek, miasto, liceum itp. wszystko się zgadza. No i wrzucał tam nawet screeny z gry, gdzie miał nick Darties (czyli takie samo jak jego oficjalne konto na wykopie).

Sama historia o scamie nie wiem czy
  • Odpowiedz
@fizycznyrobol: jako były tibijczyk mogę potwierdzić legitność tej historii pod względem technicznym, autor wie o czym pisze a sam pomysł pozyskania haseł w dzień robienia dużego questa makiaweliczny.
  • Odpowiedz