Aktywne Wpisy
Też was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
kasiaret +95
#slubodpierwszegowejrzenia mam wrażenie, że kobiety są dużo bardziej ogarnięte i stabilne życiowo niz dobrani partnerzy. Dziewczyny są wykształcone, mają prace, mieszkania i są samodzielne.
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował

Tytuł:
DrogaAutor:
Cormac McCarthyGatunek:
fantasy, science fictionOcena:
10/10ISBN:
9788308068687Tłumacz:
Robert SudółWydawnictwo:
Wydawnictwo LiterackieLiczba stron:
272Ciężka była to przeprawa. Ciężka pod względem emocjonalnym. Przypomniałem sobie, dlaczego nie czytam takich książek.
Od samego początku zdajemy sobie sprawę, że cała historia nie skończy zbyt dobrze. I tak brniemy przed siebie, strona po stronie, z coraz bardziej ściśniętym żołądkiem i poczuciem narastającej beznadziei, mimo że nie brak jej głównym bohaterom.
A im się należy chwila uwagi.
Nie pamiętam kiedy miałem możliwość w tak oszczędnych opisach poczuć tak wielką miłość i poświęcenie ojca dla swojego syna.
W sposób w jaki autor przedstawił jego strach o dziecko, ale także siłę którą w sobie znajduje, by zapewnić mu bezpieczeństwo i przetrwać choć jeden dzień dłużej jest naprawdę poruszająca.
Obraz doszczętnie zniszonej Ameryki i ludzkiego zezwierzęcenia pomijam, bo mimo iż jest on świetnie ukazany, to jednak w moim odczuciu gra on rolę drugoplanową.
Jest to chyba pierwsza książka, przy której pojawił się przy mnie ten pieprzony niewidzialny ninja krojący cebulę.
Świetna i okropna książka. Polecam i odradzam.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #sciencefiction #postapokalipsa #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 759462-352x500
Pobierzhttps://www.taniaksiazka.pl/droga-p-1993468.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=&utm_adgroup=&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw9cCyBhBzEiwAJTUWNR36NcmlkNILFp8Nl_tqaTT3WgrNWoStNn8qPITbQGi4gFAoVPuqAhoCEdAQAvD_BwE