Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaka zdolność przy 4000 netto? Mam własne mieszkanie, zapisane na ojca, ale w nim mieszkam. Chce kupić drugie mieszkanie teraz na siebie w sosnowcu lub inne "tańsze" miasto z aglomeracji śląskiej, za 170-180 tys (są tam kawalerki lub 2 osob mieszk. po tyle).

Czy to wedlug Was dobry pomysł wziąc takie mieszkanie i wynająć komuś? Miasta to Sosnowiec, Dabrowa gornicza, Chorzow.

Czy jest też jakiś bank który akceptuje wkład własny jako nieruchomość,(na mieszkanie które jest kupione na ojca) ?

Czy lepiej kupić na te 10% wkladki wlasnego?

#nieruchomosc #nieruchomosci #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak wklad własny w postaci mieszkania - można tak dostać pożyczkę hipoteczna, a nie kredyt.

Po drugie bardzo mala szansa żeby to się oplacalo. Lepiej zainwestować w podniesienie kompetencji i wyższe zarobki
  • Odpowiedz
Czy to wedlug Was dobry pomysł wziąc takie mieszkanie i wynająć komuś?

@mirko_anonim: bezsensowny pomysl

Jak nie potrzebyjesz to sie nie pchaj w kredyt, a oszczednosci laduj w indeksowane inflacja obligacje, albo idz na studia inwestuajc w siebie.
  • Odpowiedz
@Dueil_angoisseus: a skąd ja mam widzieć co on chce robić?

Ja robię teraz kapitana jachtowego i Google Cloud Professional Data Engineer.

Gdybym był tlukiem to pewnie kupilbym nakolanniki i uczył się kłaść glazurę. W sumie nawet nie wykluczam, ze pojde z ojcem koleżanki pracować na przyuczenie, bo mam teraz trochę czasu plus będę miał dużo do położenia kiedyś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 200k, ale pomysł żeby kupować mieszkanie w upadłej miejscowości to strzał w stopę. Pamiętaj ze kredyt będziesz spłacał nawet jak nie znajdziesz chętnego na wynajem albo ceny spadną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz