Wpis z mikrobloga

Jeździ ktoś cbr 1000rr sc59? Zastanawiam się nad r1 rn12/19 ale przez ich bolączki mam mieszane odczucia, jak z cbr? Co je najbardziej boli? #motocykle
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mpetrumnigrum akurat w tych modelach o które zapytałem to koło magnesowe i kosz sprzęgłowy są największym problemem. W starszych (04 i 09) wypadająca dwójka i gdzieś czytałem, że blok silnika potrafił pękać ale czy to prawda czy nie tego nie weryfikowałem
  • Odpowiedz
Co je najbardziej boli?

@R___n: Wszyscy powyżej p------ą głupoty. Są dwa problemy. Pierwszy, że może brać olej. Może niewiele, może wcale a może odrobinę więcej, podobno zależy od tego jak mocno ją ciśniesz i egzemplarza. Drugi to problemy z kołem zamachowym i panewkami - wyjebują się ¯\(ツ)/¯. Tylko w pierwszym wydaniu 08-09(brązowy silnik), bo 2010 lift problem wyeliminował (czarny silnik) . Ale to też zależy od egzemplarza, u jednych wystąpiło
  • Odpowiedz
gix k5/6/7

@R___n: Z tego co słyszałem to same pedały tym jeżdżą ale nie wiem czy to prawda XD

zx10 3 gen

problemy z elektryką i ładowaniem, wymiana całej wiązki pomaga
  • Odpowiedz
gix k5/6/7

@R___n: Z tego co słyszałem to same pedały tym jeżdżą ale nie wiem czy to prawda XD

@Jofiel: ja to samo słyszałem o chińskich 125 które udają choppery i cruisery że na tym tylko pedały jeżdżą. A ci z dodatkowymi chromosomami jeżdżą na innych 125 chińczykach. Natomiast maniacy na simsonach.
Ale niewiem czy to prawda bo tak słyszałem od gościa co jeździ na simsonie.
  • Odpowiedz