Wpis z mikrobloga

Jak mi rowerzysta blokuje drogę to trąbie na debila, że ma w---------ć na chodnik/ścieżkę i zazwyczaj działa, bo z ciężarówką nie ma żadnych szans hue hue hue ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Kretes69:

A tak na poważnie to jak stoję na czerwonym i widzę że przejeżdża jakiś idiota obok i się pcha pod samochody to mnie skręca. Ja potem się muszę tłumaczyć że nie każdy rowerzysta ma 2IQ i lateksowe wdzianko.

Jeszcze przeproś że żyjesz xD to co mam nie omijać korków rowerem tylko stać jak debil na końcu sznurka 50 aut xD?
  • Odpowiedz
@jabol6000: w tamtym roku wracałem z ziomkiem z pracy i jakiś Ukrainiec się do nas p-------l że cała szerokością chodnika idziemy i nie mógł swoją kolazowka p---------c 100km/h xD nawet zjeb nie miał świateł w tym gównie
  • Odpowiedz
Jak mi rowerzysta blokuje drogę to trąbie na debila, że ma w---------ć na chodnik/ścieżkę i zazwyczaj działa, bo z ciężarówką nie ma żadnych szans hue hue hue ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Heady1991: Ciężarówka i inteligencja jak widać nigdy nie idą w parze.
  • Odpowiedz
@Kretes69: no zależy ile tych samochodów stoi. Jak będzie to 1-2 cykle świateł to też tak robię, bo po co mnie mają za chwilę drugi raz wyprzedzać. Ale jak jest korek jak s-------n to czemu mam tam w nim stać razem z autami i wdychać ten smród z wydechów przez pół godziny. Wtedy to nawet na chodnik i piechotą prowadzić rower jest lepiej.
  • Odpowiedz
@qusqui21: jak emeryt z--------a 15km/h srodkiem po ruchliwej drodze kiedy obok ma sciezke rowerowa albo chodnik to faktycznie wina kierowcy ze go nie wyprzedza na centymetry xd
  • Odpowiedz
ja zatrzymuje się za ostatnim samochodem w kolejce do świateł czy tam do czegokolwiek

@Kretes69: to po c--j jeździc rowerem skoro i tak stoisz w korku jak cymbał xD Tego jeszcze nei widziałem stać w korku rowerem :D
  • Odpowiedz
@qusqui21: ale czy ja mowie ze mam problemy na ulicach? xd
na palcach jednej reki moge policzyc sytuacje zeby w ostatnich 5 latach ktos mnie strąbił (ostatni raz jak osmielilem sie na pasie do jazdy w lewo i prosto stac i czekać na zielone, bo kolega za mna chcial jechac prosto xD) albo mrugal dlugimi na autostradzie xD
  • Odpowiedz
@qusqui21: dokladnie, ide sie zapisac na kurs doszkalajacy bo przeszkadza mi to ze jadac zgodnie z przepisami musze uwazac czy debil nie przejedzie 40 na czerwonym bo poprzednie 20 razy uniknal kary przez anonimowosc przez brak tablic, albo czy idac chodnikiem drugi nie wjedzie mi w plecy bo akurat obliczyl sobie ze jak przetnie sciezke i chodnik (ktorych normalnie boi sie dotknac bo mu sie szosowka r---------i w drobny mak)
  • Odpowiedz
@Yelonek: bo większość kierowców tego nie robi, za to większość rowerzystów o--------a. To ta drobna różnica, ale zwykle wystarczy zwolnienie, opuszczenie okna i o----------e pedalarza. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby podskoczył po o-------u, a jakby próbował to bym go rozjechał i tyle. Mój osobisty top to obcislogatek, który sobie robił slalom między pieszymi, między samochodami, raz jechał ścieżką a raz zjeżdżał na ulicę kiedy mu się podobało. Drugi w
  • Odpowiedz
bo większość kierowców tego nie robi, za to większość rowerzystów #!$%@?. To ta drobna różnica, ale zwykle wystarczy zwolnienie, opuszczenie okna i #!$%@? pedalarza.

Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby podskoczył po #!$%@?, a jakby próbował to bym go rozjechał i tyle.

Czyli jesteś mocny w gębie jak siedzisz w samochodzie, brawo Ty.

Mój osobisty top to obcislogatek, który sobie robił slalom między pieszymi, między samochodami, raz jechał ścieżką a raz zjeżdżał na
  • Odpowiedz
@jabol6000: ja tych k-----w na rowerkach zawsze spycham motorem i hooy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najlepiej jak wyjezdza taki pedalarz z bocznej drogi, oczywiscie bez patrzenia, to ja jeb jak najblizej krawedzi, klakson, i z otwartej placka na plecy xD sie nauczy
  • Odpowiedz
@jabol6000: samochodziarski mem XD jezdze i tym i tym, i samochody rzadko kiedy ogarniaja zeby zatrzymac sie i wbijaja sie na pomalowane NA CZERWONO przejazdy dla rowerow jak w maslo, wiekszosc nawet nie ogladajac sie. Szczególnie baby w SUV ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz