@jurek-gagarin to jest top rozwiązanie dla najbardziej wymagających. Masz zarówno instant 1000 koni jak i brak ograniczenia zasięgiem. Takie coś od Audi wygrało w tym roku Dakar. Takie coś będzie stało u każdego bogatego. Jeden elektryk i jeden elektryk z agregatem spalinowym
@zibizz1: Szkoda ze zapominacie o tym ze w topowej grupie ultimate prototype na dakar nie było zadnej konkurencji i były tylko 3 identyczne audi ;) ale tak, wygrali.
Takie coś będzie stało u każdego
@zibizz1: To ja juz wole tradycyjne v8, niz 2.5-3 tonowego sredniej wielkosci suva z 2.0. To z video wazy 3460 kg, masy i fizyki w
@jurek-gagarin Twierdzisz że wygrali bo sie ścigali sami zesobą? No nie, mieli najlepszy czas we wszystkich możliwych kategoriach. W samochodach 1,48,55 miejsce na 136. Druga była toyota 80 minut później
A ja wolę 2.5 tonowego elektryka i 1000 koni niż 2 tonowego spaliniaka, tyle ważą bo 6 i 7 osobowe. 5 osób można zapakować do 500kg lżejszych
@PiotrFr: Jak juz sie bawic w reportera to są porównywalne. Przetłumacz sobie na bagietkowy.
Audi Sport’s RSQ e-tron sits in... well, a class of its own – at least for now. What used to be called the T1.E (for Electric) is now T1.U, or Ultimate. The name might sound like it’s above the T1+ category but ‘balance of performance’ keeps the playing field balanced between the
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
https://x.com/mayhem4markets/status/1789259622810865969
#gielda #tesla #ev #motoryzacja
@zibizz1: Szkoda ze zapominacie o tym ze w topowej grupie ultimate prototype na dakar nie było zadnej konkurencji i były tylko 3 identyczne audi ;) ale tak, wygrali.
@zibizz1: To ja juz wole tradycyjne v8, niz 2.5-3 tonowego sredniej wielkosci suva z 2.0. To z video wazy 3460 kg, masy i fizyki w
No nie, mieli najlepszy czas we wszystkich możliwych kategoriach. W samochodach 1,48,55 miejsce na 136.
Druga była toyota 80 minut później
A ja wolę 2.5 tonowego elektryka i 1000 koni niż 2 tonowego spaliniaka, tyle ważą bo 6 i 7 osobowe. 5 osób można zapakować do 500kg lżejszych
Pracowałeś w TVP? xD
T1 jest topowa, nie żadne ultimate, bo jedyną różnicą między T1.U i T1+ jest źródło napędu
@zibizz1: I super. Niech obie opcje istnieją na rynku, bez zmuszania nikogo do tego co ma kupować i czym jeździć :)
@PiotrFr: Jak juz sie bawic w reportera to są porównywalne. Przetłumacz sobie na bagietkowy.