Aktywne Wpisy
Tyrande +11
Uwielbiam projekty grupowe na studiach. Niby robota dzielona na 5, ale w rzeczywistości mam 5x więcej pracy.
No wkurzam się jak dostaję kalkę ze strony i odpowiedź koleżanki "nie chciałam żeby informacje, które przesłałam były od razu wpisane w prezentację, podesłałam tylko inspiracje". A projekt na weekend.
A to jedyna osoba, która cokolwiek podesłała. Ehhh... Przynajmniej sobie pooglądałam tutoriale do powerpointa i nauczyłam się fajnych rzeczy i ta część prezentacji (moja + całkowicie przerobiona
No wkurzam się jak dostaję kalkę ze strony i odpowiedź koleżanki "nie chciałam żeby informacje, które przesłałam były od razu wpisane w prezentację, podesłałam tylko inspiracje". A projekt na weekend.
A to jedyna osoba, która cokolwiek podesłała. Ehhh... Przynajmniej sobie pooglądałam tutoriale do powerpointa i nauczyłam się fajnych rzeczy i ta część prezentacji (moja + całkowicie przerobiona
_flae +42
tu jest literalnie pięć osób online xDDDDDDDDDDDDDddddd
Doświadczenie w IT 6 lat w tym prawie dwa lata jako manualny tester, dwa lata jako testre automatyzujący w pythonie, selenium webdriver i cypress.io javascript i ponad dwa lata jako backend developer w PHP i Symfony (to stanowisko jest najświeższe).
Aplikuję aktywnie na oba stanowiska jako QA Engineer i Backend Dev, ale nie mam pojęcia na jaki poziom seniority aplikować i jaką stawkę rzucać? Nie ukrywam, jeśli chodzi o bycie QA nieco zardzewiałem, ale nie mniej jednak certyfikat ISTQB jest.
Osobiście się czuję jako mocny junior, początkujący mid, ale znajomi mówią z roboty, że widzieli i seniorów, co umią mniej ode mnie, więc już sam nie wiem...
#pracait #pracawit #programista15k #programista25k #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: W 2 lata? xD No bez przesady, ja wiem, że ludzie spoza branży myślą, że w IT co pół roku zmieniają się wszystkie technologie i narzędzia na zupełnie nowe, ale wszyscy wiemy jaka jest rzeczywistość, szczególnie w dużych firmach. Jeśli w 2 lata zapomniałeś jak się robi to co robiłeś przed 2/3 kariery zawodowej, to junior jak mówią koledzy wyżej ( ͡