Wpis z mikrobloga

Uwielbiam projekty grupowe na studiach. Niby robota dzielona na 5, ale w rzeczywistości mam 5x więcej pracy.

No wkurzam się jak dostaję kalkę ze strony i odpowiedź koleżanki "nie chciałam żeby informacje, które przesłałam były od razu wpisane w prezentację, podesłałam tylko inspiracje". A projekt na weekend.

A to jedyna osoba, która cokolwiek podesłała. Ehhh... Przynajmniej sobie pooglądałam tutoriale do powerpointa i nauczyłam się fajnych rzeczy i ta część prezentacji (moja + całkowicie przerobiona koleżanki, żeby było dobrze).

Dobrze, że reszta projektów jest indywidualna (poza jednym na 2 osoby, ale to i tak robię sama).
Może to moja wina, bo ja lubię robić rzeczy porządnie, a to mimo wszystko gównostudia (ale kasę ze stypendium chętnie przygarnę).

#studia #pracazespolowa #projektgrupowy #k-------------------------c
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@moj_wykopowy_login: nauczycielką to ja nie zostanę, szczególnie, że to gównostudia i to jeszcze zaoczne (no pracuję w korpo xD). Robię je tylko, bo mam trochę kompleksy, bo nie mam wyższego i żeby na CV wpisać, bo wypadam z wielu rekrutacji przez wykształcenie "średnie".
  • Odpowiedz
  • 0
@deletenomads: ja bym wolała jednak pomoc. Nie powiem, wykorzystałam materiały koleżanki (głównie link) i na podstawie tego co wysłała, to zrobiłam to tak, jakby pewnie chciała, żeby wyglądało.
Wiem, że 1 kolega podeśle materiały, bo robi normalnie, ale zawsze podsyła na ostatnią chwilę, a ja potrzebuje czasu, żeby zmontować, a od pozostałych osób to ani widu ani słychu, więc wiem, że raczej nic nie dostanę.
  • Odpowiedz
  • 0
@niktnikt12: ja byłam, ale rzuciłam - depresja. Potem dłuugo nic (głównie neet i robienie na czarno - jakieś 7-8 lat), a od 2 lat n---------m życie na wszystkie strony (normalna legalna praca, ogarnianie już mojego mieszkania, studia itp.)
  • Odpowiedz
@fsfdjf: chyba zależy od perspektywy, bo dla mnie praca grupowa na studiach to było bajo jajo :D wymyślam co chcę, robię po swojemu i tylko zlecam zadania - inni je robią, a ja tylko spinam to do kupy i jestem twarzą projektu, bo inni nie chcą xD
  • Odpowiedz
@Tyrande: jak ja miałem projekt grupowy na którym musiałem zrobić większość żeby trzymało się moich standardów to po prostu w podpisach podawałem ile % dana osoba wykonała
  • Odpowiedz
@Tyrande o Boże ostatnio mieliśmy do przygotowania 2 prezentacje na całą grupę 30 osobową XD bardzo się wahałam, bo z 1 strony lubię robić rzeczy od A do Z i nie chciałam tego zrzucać na jedną osobę, ale z drugiej strony czemu mam poświęcić swój czas, a inni nawet nie drgną palcem a dostaną ocenę. Ostatecznie pomogłam przy sprawdzaniu ostatecznej wersji, żeby mieć spokojne sumienie
  • Odpowiedz
@Tyrande: nie słuchaj tych co cwaniacza że masz wpisać ile procent kto robił - zachowaj klasę.

Albo zagon ich do roboty mówiąc kto co ma zrobić i do kiedy, albo zrób to i oddaj jako praca grupowa. Zadanie będziesz miała zaliczone a to najważniejsze - nikogo z nich nie nauczysz odpowiedzialności bo to już dorosłe osoby. Jedynie polechtasz swoje poczucie sprawiedliwości.
  • Odpowiedz
Albo zagon ich do roboty mówiąc kto co ma zrobić i do kiedy, albo zrób to i oddaj jako praca grupowa. Zadanie będziesz miała zaliczone a to najważniejsze - nikogo z nich nie nauczysz odpowiedzialności bo to już dorosłe osoby. Jedynie polechtasz swoje poczucie sprawiedliwości.

@dr-proktor: jedyne co to zostanie frajerem
  • Odpowiedz