Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mój tata lat 72 jeździ co dwa miesiące na miesiąc do pracy w Austrii, jest zdrowy ale swoje lata już ma. Czasem myślę żeby wykupić mu ubezpieczenie na wypadek zachorowania za granicą, zwłaszcza chodzi mi o koszt transportu do kraju, bo w razie czego to są podobno spore koszty. Doradzicie, czy są ubezpieczenia dla osoby w takim wieku jeżdżącej do pracy (jeśli to ma znaczenie - to nie są wyjazdy turystyczne, żeby potem ubezpieczalnia nie wymigała się) za granicę?

#ubezpieczenia #ubezpieczenie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Tak są takie polisy i możesz je wykupować co 2 miesiące na 30 dni, albo roczną polisę tzw. z powrotami. Czyli albo kupujesz na każdy wyjazd osobno, albo zawierasz jedną polisę na cały rok i minimum raz na 3 miesiące ojciec musi wrócić do kraju.

Przy polisie w zależności od firmy i wykonywanej pracy może być tak że nie trzeba będzie rozszerzać o pracę (część firm jako prace uważa
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kupuj i nie zastanawiaj się. Zwróć uwagę aby choroby przewlekłe były w zakresie oraz wykonywanie pracy. Koszt sprowadzenia zmarłej osoby z zagranicy Niemcy / Austria to ok 15-25 tys PLN. Niestety ale mam kilka przypadków rocznie, że klienci umierają za granicą lub trafiają do szpitala i mają rachunki po 75k EUR za kilka dni leczenia udaru. Serio nie zastanawiaj się. Dodatkowo EKUZ aby ojciec miał zawsze przy sobie.
  • Odpowiedz