Wpis z mikrobloga

#dozeenergy
Jakie były poprawne odpowiedzi ? Jakoś jestem w szoku ze sie nie udało. Dajcie znać będę spokojniejszy przynajmniej ...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No widzę widzę. Tylko ja tak zrobiłem i ogólnie oni przeczą trochę sami sobie xd. Ja napisałem to z AI używając tych 8 hasztagow.
Po prostu nie da się praktycznie w 350 znakach tego napisać lepiej niż napisać tak sam jak AI. AI po prostu idealnie ujęła ten opis. Cholera wie, może o to chodziło 😃
  • Odpowiedz
Jeszcze się zastawiam jak to jest z tymi "życiami". Może niewykorzystane działało jak wentyl bezpieczeństwa na jedną błędną odpowiedź.

@DanteTooMayCry: Nic takiego nie miało miejsca, regulamin tez o tym nie mówił. Jak by tak zrobili to znaczy, że bardzo mało osób by przeszło i dorzucili trochę ludu. W sumie jest to jakoś prawdopodobny scenariusz, albo zwyczjanie coś rąbali, mieli więcej błędów

dwa życia to tylko chodzi o to, żę możesz
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii: No właśnie niby tak, ale skoro ktoś z błędną odpowiedział przeszedł dalej to musi być jakiś powód. To jedna z opcji. Nie musieli tego bezpośrednio ogłaszać, ale mocno skupili się na przekazie, że to życia. Więc różnie może być.
  • Odpowiedz
To jedna z opcji. Nie musieli tego bezpośrednio ogłaszać, ale mocno skupili się na przekazie, że to życia. Więc różnie może być.

@DanteTooMayCry: To Twoja interpretacja, że mocno się skupili. Dla mnie zwyczajnie ;)

Ale racja z tym, że musi być jakiś powód. I tym powodem mogło by być właśnie mała ilość zgłoszeń albo zwyczajny jakiś błąd (bo jak wspomniałem mieli ich więcej). Za błędem przemawia to, ze wielu którzy na
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii: Ale nikt tego ręcznie nie będzie robił

Mają każdy tekst w systemie i nie potrzeba AI do sprawdzenia tekstu i wyszukania słów kluczowych w różnych odmianach (tak jak nie tylko "złoto", ale i "złote", "złota" itd).

Co najwyżej odrzucone przez automat będą sprawdzać ręcznie, dla pewności, że automat nie przegapił czegoś np. z powodu błędu gracza, który zrobił literówkę. Chociaż osobiście, bym olał, skoro osoba nie potrafi sprawdzić tekstu
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii:

Bez sensu ;)

Jeżeli np. przyjdzie 50 tys. odpowiedzi, to automatem odrzucą 40 tys. i nikt tego przeglądać nie będzie dla jakichś tam literówek.

50 tys ;D. Optymistycznie, nie powiem. Ja śledziłem w necie jak ludzie piszą o odpowiedziach i jakie były kłótnie. 90% to odpadło tylko na pytaniu o trójkąty (pomijając, że może były błędy i złe odpowiedzi
  • Odpowiedz
Dlatego poszedłem w oryginalność z mniejszą ilością słów kluczowych, z ryzykiem, że nie przejdę automatycznej selekcji.

Oj, to raczej mega błąd.

Jednak wskazówka brzmiała, że nie liczy się ilość a znaczenie, więc założyłem, że nie trzeba mieć 8 tych wyrazów a skupić się na jakimś dodatkowym.

To
  • Odpowiedz
To raczej chodzi o to, żeby ludzie nie skupiali się na pisaniu całego wypracowania "opisz świat" -> nie ilość się liczy.

@DanteTooMayCry: Nie kupuję tego, 350 znaków to jest nic i z definicji jest mało.

ylko "znaczenie" i "pochodzenie" - pochodzenie słów ze zdjęć, które mają znaczenie dla
  • Odpowiedz
A może właśnie trzeba było być oryginalnym i kreatywnym, żeby z tych 8 hasztagow ułożyć coś ciekawego 😆 i zmieścić się w 350 słowach. Jest to na pewno trudne do zrealizowania, żeby nie było powtarzalności, ale też nie niemożliwe hehe
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii: ja bym jednak nie tracił nadziei

Ocena Jury ma charakter wyłącznie uznaniowy i podejmowana jest w oparciu o

swobodną decyzję jego członków i nie wymaga uzasadnienia. Jury bierze pod uwagę

m.in. pomysłowość, kreatywność, oryginalność oraz niepowtarzalność odpowiedzi.

Uczestnikowi nie przysługuje prawo kwestionowania ani odwołania od
  • Odpowiedz