Aktywne Wpisy
julibae +61
też się często spotykacie z romantyzowaniem komuny? teksty typu "było c-----o ale ludzie byli szczęśliwi" - z czego to wynika? moja teoria jest taka, że ci ludzie co tak mówią po prostu byli wtedy młodzi i patrzą na to z sentymentem. Sama się łapię na tym, że myślę czasami, że 10 lat temu było jakoś lepiej
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
#zycie #przemysleniazdupy #psychologia #socjologia
NightRock +88
Jak to jest, że nie mieliśmy internetu, nie wiedzieliśmy o swoim wzajemnym istnieniu, a mimo to, wszyscy budowaliśmy to z koców i wspólnie nazywaliśmy "bazą"?
Jeśli to nie jest dowód na to, że żyjemy w symulacji, to ja nie wiem.
#baza #dziecinstwo #wspomnienia #przemyslenia #nostalgia
Jeśli to nie jest dowód na to, że żyjemy w symulacji, to ja nie wiem.
#baza #dziecinstwo #wspomnienia #przemyslenia #nostalgia
#
Ale w sumie podejmę temat. Czym się objawia ta prorosyjskość Tuska? Bo ja jestem w stanie na szybko wymienić minimum 5 prorosyjskich działań rządu PiS.
To teraz moja kolej:
- próba wprowadzenia przez Ziobro kopii kremlowskiej ustawy o agentach zegaranicznych
- uwalenie kontraktu na Caracale
- osłabianie pozycji polski w UE i pozycji samej UE na świecie co jest na ręke tylko i
Ale miśki drogie, oczywiste jest że takie skrajności są łatwe w wyborze, ale meritum tego przekazu jest z PiSem i PO jest tak samo, zło i dobro.
A tak jak w przypadku łatwości decyzji co wybrać, zachód czy rosje, wybieramy zachód. Tak w przypadku tych partii politycznych jest wiele innych partii które mają inne poglądy. Przy czym PiS też jest anyrosyjski. :)
Ale masz wybrać:
--- sugerujesz, że Ziobro chciał wprowadzić taką ustawę, jak wprowadzili w gruzji? hehe niech zgadne wiesz to od konia romana z twittera?
w sensie oni go specjalnie uwalili czy to nie doszło do skutku po prostu? No i możesz udowodnić, że to było niekorzystne dla polski a korzystne dla rosji?