Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +16
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
entgegen +266
Dziewczyna aktualnie nie pracuje od ponad 2 lat, dostaje pracę na umowe o pracę na 0.5 etatu (3400 brutto) od 01.06.2024, następnie pracuje 4 miesiące i przechodzi na pełen etat (6800 brutto) od 01.10, lecz od 15.10 ma umówiony termin (2.5 roku czekała) operacji i następnie rehabilitacji (razem około 4-6 miesięcy). Z tego co wiem pracodawca placi pierwsze 33 dni, następnie ZUS. Czy to będzie kwota 80% netto pensji z września? czy zsumowana kwota netto przez ostatnie 12 miesięcy (od 06.24-09.24) i od tej kwoty 80%?
Ktoś ogarnia takie tematy?
#praca #zwolenienie #l4 #zwolnienielekarskie #pracbaza #prawo #zus #umowaoprace #uop #pytanie #pytaniedoeksperta
@kidi1: Przecież to dyskusja jak wykorzystać skutecznie system opieki.
Nie że średniej. Przerabiałem to ostatnio i dostałem 80 od nowej części etatu a nie średnia z 12 miesięcy
Komentarz usunięty przez autora
@Paweluch: za szpital to będzie 70% średniego wynagrodzenia z poprzednich 3 miesięcy. Za L4 analogicnie tylko 80%