Wpis z mikrobloga

Bo duża szansa że mnie czeka w przyszłości endoproteza

@melba: Ogarnij sobie dobrego fizjo. Tylko nie takiego, co chce widzieć klienta trzy razy w tygodniu u siebie w gabinecie.
  • Odpowiedz
@melba: no lewy staw cały, potem prawy zrobię . Chodzę już trochę bez kul. Polecam dużo siłowni i wzmacniania miesni przed operacją

@panmimoskok jak jest zwyrodnienie lub masz biodro do roboty to fizjoterapia tylko odwlecze temat, a wydasz dziesiątki tysięcy złotych. Za to ułatwia to operację, kiedy okolice są rozpracowane i na pewno przed samym zabiegiem warto pochodzić
  • Odpowiedz
  • 1
@panmimoskok dostałem nawet 'bon' do takiego fizjo. Ale problem u mnie jest taki, że kosc udowa nie pasuje idealnie do panewki, wiec każdy szerszy ruch bioder nadmiernie ściera chrząstek stawową.
@programista15cm ogólnie staram się aktywnie spędzać czas. Na ten moment nawet nie mam w planach operacji, ale wiem że w przyszłości będzie taka konieczność i zastanawiam się z czego będę zmuszony zrezygnować.
  • Odpowiedz
@melba: szczerze mówiąc na twoim miejscu robiłbym mase i wzmacniał mięśnie, unikał cardio zwłaszcza roweru. Basen wbrew pozorom dla mnie był tragiczny na staw.

Ogólnie bycie wytrenowanym przed operacją daje niesamowity boost względem reszty
  • Odpowiedz
@programista15cm: to mnie właśnie najbardziej insteresuje jak po ew. zabiegu bedzie z rowerem i nartami. Ale w sumie na ten moment na rowerze jest ok. Na nartach też, pod warunkiem, że nie przegne :)
Martwić na zapas sie nie mam zamiaru ale byłem trochę ciekawy jak to wygląda po zabiegu.
Dzięki i powodzenia :)
  • Odpowiedz
@melba: zależy po jakim zabiegu, jak chcesz się dostax na dobry zabieg z dobrym szwajcarskim implantem z którym wystartujesz w GS to lepiej już teraz sie zakręc.

Na nartach w sumie jeździłem do samego końca, byłem 4 razy w tym roku. Pod koniec już na fragmencie HGH żeby chrząstkę stymulować i w ogóle chodzić.

Jak trzeba było dalej podejsc to mi narty kolega nosił, bo widzial jak boli... Ale na
  • Odpowiedz