Aktywne Wpisy
1dlaczegoja1 +5
#slubodpierwszegowejrzenia
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym

astin +97
Jakim cudem klub ze striptizem wykorzystuje płytę Rynku do rozłożenia dywanu i barierek zapraszających do klubu? xD
#wroclaw
#wroclaw
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

włosi mnie oskubali na 25% wartości dywidendy od posiadania akcji jednego banku. Nieźle boli... mogłem brać w ciemno Pekao, czasu nie cofnę, pluję sobie w brodę, tak tylko byłoby 19% podatku.
O akcje się nie martwię, jest ruch boczny, konsolidacja przed wynikami Q1.
2023 r. ubiegł mi na graniu dołków i sprzedawaniu górek. Głównie cisnąłem Renault - udało się, jednak koszty nieproporcjonalne do ryzyka. Musisz zapłacić za kupno akcji... jakiś absurd... potem zapłacić podatek jeśli sprzedaż drożej niż kupiłeś taniej...
co mogę wam powiedzieć - liczą się tylko wyniki i marża, widać to po wynikach XTB i jaki ma to wpływ na kurs. Do tego musi albo być ABB, albo buyback - musi być gruby na papierze, który pilnuje żeby kurs rósł a nie spadał.
Reszta jak wojna w Palestynie, atak iranu na izrael, upadki małych banków i inne informacje które po 2 tygodniach od wydarzenia nie mają zupełnie żadnego wpływu na kurs. Kurs danej akcji rośnie tylko i wyłącznie w perspektywie miesiąca, 2, 3, pół roku czy roku.
Tyle z moich przemyśleń z ostatnich 1,5 roku gry na giełdzie.
Owszem jak rusek zaatakował Ukrainę to sam nie miałem akcji bo to była poważna sprawa i też kupowałem dołki ale jak widać są ważne i mniej ważne informacje.
Rok 2024 widzę optymistycznie - jak widać, idzie lato więc zmienność na giełdzie jest mniejsza jak co roku na lato, dopiero giełda być może ruszy na jesień jak wszyscy wrócą do normalności po upalnym lecie i wakacjach
Wzrosty - Europa i świat wychodzą z kryzysów, ceny poszły do góry, pensje tak samo, przełoży to się na wyniki spółek. Wszystko jest coraz droższe więc wyniki będą lepsze.
Dobrej majóweczki.
Niestety kraje Europy ostro walczą z bezczelnymi kapitalistami którzy mogą zarobić na giełdzie.
Najwyższy podatek jest w Danii 42%
Niemcy 26%
Francja 34%
UK 20%
Nie opłaca się inwestować w Europie.