@eduardo-garcia @eduardo-garcia no i mielibyśmy do 2020 roku więcej taniego gazu i zysk z transferu, a potem byłoby tak jak tera. Faktycznie p--------e.
szczególnie zabłysł na arenie międzynarodowej tekstem o robieniu laski dla Amerykanów.
@Roess: przecież to jest jego opus magnum. Idealnie przewidział "politykę" zagraniczną pisowców.
Chociaż w sumie nie przewidział, że oddadzą się trumpowi, który będzie właził w dupę rosjanom w czasie wojny za naszą wschodnią granicą, ale tak idiotycznego ruchu nikt by nie przewidział ( ͡°
@ShooleR: Pomijając nawet fakt, że to komplete political fiction - ruscy dogadali się z niemcami nad głowami regionu NIE PO TO, by dać im zarobić, ale by zyskać siłę nacisku na państwa pomiędzy Berlinem, a Moskwą. Niemcy dostali status huba i tani surowiec, ruscy - narzędzie do wywierania presji. Pokazał to szereg kryzysów energetycznych, choćby ten z 2006, po którym zadecydowano o wybudowaniu gazoportu. Ale załóżmy, że jakimś cudem Polska
@eduardo-garcia przeceniasz nasza rolę w obronie Ukrainy i nie dostrzegasz chyba pozycji gospodarczej tych "uzależnionych" Niemiec.
Ergo - mielibyśmy tańszy gaz przez dłuższą chwilę (in plus) albo jak sam powiedziałeś - nie weszlibyśmy do gdy czyli byłoby tak jak jest. Czyli dokładnie tak jak napisałem co skomentowałeś u mnie kompletnym brakiem znajomości tematu.
Tzn ze jednak coś kumam czy ty nie kumasz tak jak ja? Bo aż ciekaw jestem fikolka.
@Roess: a co, nie miał racji? 100% trafna analiza pisowskiej polityki zagranicznej.
@Roess: w prywatnej, podsłuchanej rozmowie.
Taaa xDDD
@taginaczarno2:
źródło: obraz
PobierzAle, że Radzio zostanie pupilem wykopków to się nie spodziewałem xD
@klawiszs
@Roess:
źródło: obraz
Pobierzźródło: temp_file6923183109882685657
Pobierz@taginaczarno2: Sutryk nie narzeka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: z30748137AMP,Prezydent-Jacek-Sutruk-z-rektorem-Collegium-Humanu
PobierzJeśli nie rozumiesz implikacji geopolitycznych, to niestety, nie jesteś partnerem do rozmowy. PS: 2022 roku.
@ShooleR:
@Roess: przecież to jest jego opus magnum. Idealnie przewidział "politykę" zagraniczną pisowców.
Chociaż w sumie nie przewidział, że oddadzą się trumpowi, który będzie właził w dupę rosjanom w czasie wojny za naszą wschodnią granicą, ale tak idiotycznego ruchu nikt by nie przewidział ( ͡°
Onuca detected.
@Ogau:
@Roess: A powiedz mi, czy ta właśnie jego prognoza polityki zagranicznej w wykonaniu PiS była nietrafiona?
Ergo - mielibyśmy tańszy gaz przez dłuższą chwilę (in plus) albo jak sam powiedziałeś - nie weszlibyśmy do gdy czyli byłoby tak jak jest. Czyli dokładnie tak jak napisałem co skomentowałeś u mnie kompletnym brakiem znajomości tematu.
Tzn ze jednak coś kumam czy ty nie kumasz tak jak ja? Bo aż ciekaw jestem fikolka.
ᅟᅟᅟ
---
💭 Mikroczat