Wpis z mikrobloga

Moja firma to żart XD

Wczoraj na zebraniu typiara od spraw małoważnych przekazała nam że w kwartale jest tyle nieobecności (L4) pracowników że tak naprawdę brakuje nam 3 etatów, doszła do wniosku że jak już chorujemy to mamy robić tak żeby dzień wolny który nam przysługuje w tygodniu (pracujemy w soboty również) przerzucić sobie na dzień gdy jesteśmy chorzy XD No i oczywiście zwolnienia lekarskie to zło wcielone i unikać jak ognia XD

Jak gadałem z jednym typem później (też odklejony) to stwierdził że jak ktoś bierze bezpodstawnie urlop na żądanie i by to wyszło to powinien dostać naganę bo on w tamtym roku był tylko raz na L4 i wziął jedną UŻ, zapytany kto mu nie kazał brać więcej i częściej być na L4 to stwierdził że go na to nie stać XD Więc tak, jak Ja mam gorzej to wszyscy mają mieć, wszyscy równo wszyscy g---o.

No cóż, wyczuwam że przez to zebranie posypią się L4 na majówkę XD

#praca #pracbaza #kolchoz #dziendobry
maikeleleq - Moja firma to żart XD

Wczoraj na zebraniu typiara od spraw małoważnych ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@nairoht Powielasz największy mit, jaki powtarzają Janusze biznesu. Niemal w każdym przypadku dałoby się płacić więcej ale wymagałoby to lepszej organizacji, inwestycji w park maszynowy, automatyzację procesów. Januszom się zwyczajnie nie chce i wolą klepać pieniądze na alkoholikach i alimenciarzach pracujących na czarno, a za zarobiony kapitał postawić dom i kupić BMW, a nie inwestować w jakieś maszyny.
  • Odpowiedz
@LezliNilsen: 4 lata temu jak się przebranżawiałem ze sprzedaży na analityka po studiach to przez miesiąc pracowałem przed Amazonem jako pomoc w ustalaniu i kierowaniu ruchem autobusów. Czasem wchodziliśmy do Amazona żeby skorzystać z łazienki i przy wejściu był napis „Work hard, have fun, make history, jak w jakimś obozie pracy XD Widziałem na parkingu jak Ci ludzie wchodzą i wychodzą z roboty, to jest po prostu inny wymiar rzeczywistości.
  • Odpowiedz
jak ktoś bierze bezpodstawnie urlop na żądanie

@maikeleleq: Nie ma czegoś takiego jak bezpodstawny urlop na żądanie. Nawet nie masz obowiązku mówić dlaczego go bierzesz. Po to on jest.
  • Odpowiedz
@maikeleleq mam rozumieć że przychodzicie w sobotę do pracy jako zwykły dzień i dostajecie wolne w tygodniu za to ? Takie coś jest nielegalne, podstawowy wymiar pracy w Polsce to po poniedziałku do piątku.
  • Odpowiedz
@LezliNilsen: Ja jednego nie rozumiem. Zupełnie inny rodzaj pracy, zdalnie sprzed biurka. Natomiast nigdy nie biorę L4 z prozaicznej przyczyny, przecież to jest płacenie 20% wypłaty za dzień wolny.
  • Odpowiedz
unia europejska, 2024 rok. Sztuczna inteligencja, nano roboty, drony bojowe, a w polskich gułagach nadal mówią, że L4 to zło xD

@LezliNilsen: unia europejska, 2024 rok. Sztuczna inteligencja, nano roboty, drony bojowe, a w polskich gułagach nadal kombinują jak na majówke wziąć lewe L4
  • Odpowiedz