Aktywne Wpisy
xionacz +1003
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 25 lat; od zeszłego roku sponsoruję studentkę medycyny, którą poznałem na grupie na FB. Dziewczyn chętnych do takiej relacji było mnóstwo - wybrałem taką, która była najbardziej pozytywnie nastawiona. Wcześniej u mnie leciała albo samotność, albo #divyzwykopem (ale to był bardzo krótki epizod kilku takich wypadów), albo próba budowy "normalnej relacji", co jest ekstremalnie upokarzające i upadlające, jeśli nie jest się 8-9/10 z wyglądu. Po prostu nie ma
Mam 25 lat; od zeszłego roku sponsoruję studentkę medycyny, którą poznałem na grupie na FB. Dziewczyn chętnych do takiej relacji było mnóstwo - wybrałem taką, która była najbardziej pozytywnie nastawiona. Wcześniej u mnie leciała albo samotność, albo #divyzwykopem (ale to był bardzo krótki epizod kilku takich wypadów), albo próba budowy "normalnej relacji", co jest ekstremalnie upokarzające i upadlające, jeśli nie jest się 8-9/10 z wyglądu. Po prostu nie ma
Tak samo nie każdy w życiu musi być programistą15k, właścicielem firmy czy dyrektorem.
Życie na wynajmie jest wspaniałe - co parę lat można sobie zmienić miejsce zamieszkania bez zbędnych formalności.
A tego rynek pracy wymaga co raz bardziej z roku na rok - mobilności
#nieruchomosci #mieszkanie #takaprawda #pracbaza
@serniczek_z_rodzynkami: Zawsze możesz kupić swoje mieszkanie na kredyt, wynająć je komuś, żeby się spłacało, a w międzyczasie samemu wynajmować mieszkania po całej Polsce / Świecie.
Z tą różnicą, że po 20 latach zostaje Ci spłacone mieszkanie własnościowe ;)
murzynpukającysiewczolo.png ;)
@elzevir: Z tym nierealnym założeniem że rata kredytu na 20 lat jest równa koszton wynajmu
Ja tam uważam, że jak ktoś nie potrafi nic odłożyć, to lepiej żby nic nie odkładał i się nie bogacił.
Bogacenie lepiej zostawić tym co udowodnili że potrafią się bogacić jak biznesmeni czy rentierzy.
Oni dają nam pracę oraz pozwalają wynajmować ich mieszkania dzięki temu możemy mieć fajne życie bez odkładania.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gustowny_dzikus: Oczywiście to duże uproszczenie, wiadomo, że kwota może się różnić, wiadomo, że potrzebne będą remonty / odświeżenia. Niech to wyjdzie (strzelam) 100k. Still po 20 latach masz za te 100k mieszkanie, o wartości 500k (a może i więcej, patrząc na historyczne dane).
u-mad-bro? :D
Tutaj to też temat na osobny wpis.
Ale w skrócie - brak rozwoju więc stagnacja zarobkowa. 15-20-30 lat pracy w jednej pracy za tą samą stawkę.
Widziałem takich ludzi i tłumaczyli to "lubię tę pracę" - minimalna, która zwiększa się jak rząd podniesie xD
Chyba nie czytasz tagu #nieruchomosci oraz ekipy micka i spółki.
Kredyt?! - Kredyt powinien być do spłacenia w 5 lat dla przqeciętnego 20 latka będącego zawodowo Skłotersem.
Wynajem?! - jak nie ma Ciebie w kraju, albo poza miastem jesteś, to ciężko. Więc biuro nieruchomości. No ale znowu, w świecie wykopków spod tagu #nieruchomosci to fliperzy oraz biura nieruchomości nie istnieją - nic nie robią.
Pustostan
@serniczek_z_rodzynkami: a czym różni się wizyta u notariusza aby przyklepał najem od wizyty u notariusza aby przyklepał kupno?