Wpis z mikrobloga

i znowu Mirki i Grażyny kombinują z wyjazdami na weekendzik nawet..
codziennie są statystyki zapytań i wejść, odkładanie na ostatnią chwilę (bo cena i pogoda się liczy) = ( ͡ ͜ʖ ͡)

Do tego w lipcu jak wiecie Donald wrzuca podwyżki za media dla wszystkich powodzenia, czekajcie dłuzej

pogoda pewna ale ceny nie za bardzo

jak zwykle idzie o domki potem inne.. ludzie nigdy się nie zmienią

normalne osoby zwracają kaucje lub można ją inaczej wykorzystać, lub jest ona symboliczna w cenie dnia parkingu
aby sobie nie robić jaj z pytań widmo tylko

ale warto sobie czekać aż pójdzie wszystko wzwyż.. z portali rezerwacyjnych już wydzwaniają od rana aby wydać na maksa
na reklamę i potem odbijać to w cenach (wiecie ile płacą ci co są na pierwszych stronach lub pewnie po prawej tutaj na wykop w reklamie..)

WNIOSEK Pytania na ostatnią chwilę = zapomnijcie o zniżkach także na #booking

#wakacje #wakacje #podroze #podrozujzwykopem #finanse #budzetdomowy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Konkol: nie jest trudny tylko będzie ostre d.nie niestety
z czego nawet nie ma co otwierać szmapana bo to jakiś kataklizm

lipiec to będzie xD już się zapowiada rekordzik cenowy, myślisz że sobie nie odbiją tych kosztów? :-)

chyba że pogoda
  • Odpowiedz
@Krupier: jeszcze Sopot xD

będzie koszmar w tym roku jak nigdy, prawie jak deweloperka ale ta bańska pęknie w tym roku jak nic

tak przeciwnych postaw i interesów nie było nawet w epoce bonu turystycznego

tam gdzie piszesz niektórzy jechali aby cały bon wywalić za jeden dzień atrakcji.. :-)
  • Odpowiedz
chodzi o to że nigdy nie idzie skumać osób które wrzucają kupę kasy za pośrednictwem portalu której praktycznie zwrotu nie ma szans, zamiast zwykłe grosze żeby tylko ktoś sobie nie robił jaj

@nutka-instrumentalnews: no spoko, ale jak ja miałam problem z rezerwacją z powodów zdrowotnych, bo złamałam rękę i skręciłam kręgi szyjne to właścicielka miała wielki problem mi przesunąć termin i dalej nie wiem czy tak naprawdę ten termin mi
  • Odpowiedz
@nutka-instrumentalnews: , niewiele rozumiem z tego strumienia myśli, ale wnioskuję, że może to po chlaniu z żalu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na szczęście problem mnie nie dotyczy - tylko turystyka zagraniczna. A jeśli chodzi o portale rezerwacyjne to bardzo sobie chwalę i namawiam innych żeby korzystali. To że na portalu cena zawsze jest gorsza to mit (który prostuję przy każdej sposobności), a poza tym pośrednik chroni
  • Odpowiedz
@kishibashi: żartujesz :-)

siedzę w tej branży od początku w III RP.. nie ma ani jednego portalu z rezerewacją online zarejestrowanego i rozliczającego się w Polsce... przypadek? nawet zakupiony ostatno przez nocowanie.pl jeden taki też rozlicza się za granicą

oczywiście można trafić jakąś realną promocję na ostatni termin bo ktoś nie dojedzie i straci juz przedpłatę lub całą wpłątę albo jak sie jedzie za granicę i chce uniknąć gadania i całej procedury w obcym języku, to może ma
  • Odpowiedz
@Konkol: nie ma na portalach co do zasady całkowicie bezpłatnych anulacji, gość co wynajmuje musi się na to zgodzić ZAWSZE wysyłają to nich komunikat tylko nikt o tym raczej nie mówi, chodzi o prowizję portalu rzecz jasna.. ;-)

uczciwi jeżeli nie było przedpłaty to anulują, ale Janusze jak wiadomo nigdy

na zachodzie jest pisana zasada aby zawsze nawet po kliknięciu jeszcze skonaktować sie eliminować np błędy i to zaraz po
  • Odpowiedz
@nutka-instrumentalnews: przede wszystkim piszesz w sposób niezrozumiały - dlatego to nazwałem strumieniem myśli. Może Tobie się wydaje, że to co piszesz jest zrozumiałe, ale tak nie jest. To bełkot z którego można wyłapywać pojedyncze zdania.

Poza tym cała reszta tego co piszesz i da się zrozumieć to stek bzdur, półprawd i tego co Ci się wydaje. Oczywiście w każdym aspekcie prowadzi to do tego, że portale rezerwacyjne są złe, a jeśli oferują wartościowe funkcje, to tak naprawdę nam się tylko wydaje i tak naprawdę to ich nie oferują. Jakoś na 10 lat intensywnego podróżowania nigdy nie miałem problemu żeby odwołać rezerwację za darmo, gdy wybrałem taką opcję. Nigdy nie nadziałem się na dodatkowe koszty, kruczki, czy rzekomy skomplikowany regulamin, który miał sprawić, że stracę pieniądze. Niektóre hotele mają wywieszone cenniki i na ich przykładzie widziałem, że niejednokrotnie mogłem oszczędzić przez portal rezerwacyjny. Świadczą o tym też historie osób, które "hehe, zaoszczędzę rezerwując bezpośrednio słyszeli cenę i rezerwowali jednak przez pośrednika". Świadczy też o tym to, że regularnie korzystam też bezpośrednio z systemów rezerwacyjnych dużych korporacji hotelowych, które są bardziej godne zaufania niż polski rynek januszy i można sobie na to pozwolić - różnice w cenie na bookingu są niewielkie.

O tych 30 latach w branży świetnie
  • Odpowiedz
@Konkol: proste portale rezewracyjne to matrix sam w sobie, wszystko w nich to jedna wielka fikcja, do tego zarejestrowana w Holandii..

ch.j Ci zrobia w PL, a Ty im.. jak coś nie pasi trzeba jechać do Roterdamu..

jedynie realny jest Vat UE pod który wpadasz jak pod pociąg na przejeździe i nic na tym świecie tego nie zmieni

mogą nawet zablokować konta w banku przez te kilka złotych tego g.na
  • Odpowiedz
@Konkol: kolega ma raczej jakieś urojenia i nie warto próbować go zrozumieć. Według niego korzystając z bookingu jesteś płatnikiem VAT, tj., że masz się z tego VAT rozliczyć z fiskusem, a jak nie to poblokują Ci konta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz