Wpis z mikrobloga

Jak ja tego kraju nienawidzę.. Jutro pobudka, przed pracą jadę pomierzyć rębak do gałęzi, bo muszę dorobić blachę, potem do roboty, potem do siebie na warsztat spawać balustrady, żeby dorobić do pensji. Wszystko po to, żeby kupić tą j----ą klite, nie pakować się w kredyty. Codziennie jestem po 20:00 w domu, k---a Wchodzę na wykop i widzę, że będą rozdawać kredyty, ceny znów w--------a, do tego jakieś babciowe. Ręce opadają, to nie jest kraj dla ludzi pracy, tu się opłaca być albo j-----m leniem, patusem, najlepiej że stadem kaszojadow, albo nie wiem złodziejem jakimś.. macie przygłupy to na co zaglosowaliscie. K---a ciągle te same mordy co 4-8 lat na zmianę, to jakiś k---a syndrom Sztokholmski, wy lubicie być bici i gnębieni ( mówię o elektoracie pisu i po) ręce opadają...

#nieruchomosci #zalesie
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adruns: wiesz że możesz po prostu nadplacac kredyt i spłacić go po np 5 latach a nie 30 i oddać niewiele więcej niż pożyczyłeś? XD stawiam że nie bo wtedy cały twój wywód nie miałby żadnego sensu; ps tak, będę się uśmiechał, to miał być jakiś przytyk czy co?XD
  • Odpowiedz
@CamusVevo: tak, nie dość że dowalą ci gigantyczną rate to jeszcze nadpłacaj więcej to szybciej spłacisz xDD
Czyli jeszcze więcej siana im oddawaj co miesiąc, i przez kilka lat nie używaj życia, nie jeździj na wakacje, nie zamawiaj żarcia, siedz i nadpłacaj.
Chyba trzeba zarabiać z 15-20 k na taką zabawe żeby jakoś żyć w między czasie :D
  • Odpowiedz
@Randy_the_Ram napisz jeszcze, ze zbierasz już ładnych parę lat i nie jesteś nawet w połowie drogi to skisne srogo xD
A jeśli tak jest, to pomyśl sobie, że klitka kosztowała kiedyś 300k, wzialbys kredyt na nią i dzisiaj nie musiałbyś pisać wysrywow na wypoku, bo już końcówka kredytu byłaby przy twoim kulcie z--------u.

• Odpowiedz
@CamusVevo: życie nie polega tylko na kitraniu i myśleniu o każdej złotówce, lol.
Coraz bardziej wydaje mi się, że kasa wyprała mózgi większości ludzkości.
Planujecie, myślicie, jak tu przykitrać, gdzie tu oszczędzić, co tu zrobić... Kuuuurwa.
Szkoda na to życia.
  • Odpowiedz
@Cumulonimbus_Capillatus-32 wolisz żyć jak zwierze zamiast ogarnąć sobie kredyt i mieć swoje mieszkanie w mlodym wieku? Póki jeszcze cokolwiek Cie cieszy? Lepiej tyrać jak wół i kupić mieszkanie po dużo drozszej cenie, a zamiast rat płacić za wizyty i leki? Taka praca na pewno odbije się na zdrowiu...
  • Odpowiedz
@Adruns ale to wy robole piszecie, że z-----------e do 21 godziny żeby w wieku 50 lat kupic sobie mieszkanie za gotówkę, za cenę X razy droższą niż kredyciarze którzy kupili je w młodym wieku, nacieszyli się nim i w większości przypadków dawno je splacili xD
  • Odpowiedz
@Bluszcz102: my robole ?
A pan szlachcic ?

No przykro mi w uj że mi mama nie dała tyłu pieniędzy żebym kupił.
Chodzi generalnie o to, że powinno być nas stać.
  • Odpowiedz