Wpis z mikrobloga

Jutro z radością wstanę o 5, żeby odwieźć mojego syna na pierwsze zawody z zapasów. Chłopak trenuje już 2 lata i stwierdzam, że sport totalnie pomógł nam w życiu. W pierwszej klasie syn miał problemy z kolegami. Uwzięli się na niego, dokuczali mu, były przepychanki i inne takie. Nie pomagały rozmowy z rodzicami i wychowawca. Chłopak wychodzil często ze szkoły z płaczem, że on tam więcej nie pójdzie. W drugiej klasie zapisałam go na treningi. Usprawnił się fizycznie, zakupmlowal się z chłopakami ze starszych klas. Zyskał dużo na pewności siebie. Dwa razy była taka sytuacja, że ktoś chciał się bić i syn sprowadził pacjenta do parteru zakladajac mu biodro. Od tamtej pory jest spokój. Jest kozakiem i już nikt nie podskakuje. Sport jest potrzebny w życiu młodego człowieka. Trzymajcie jutro kciuki za młodego!
#chwalesie #sport #dzieci
  • 200
  • Odpowiedz
@soyunmago: wiesz, chodzi że przegrywy sami stosują agresję w internecie wobec kobiet, osób lgbt i innym faworyzując reżimowych ekstremistów w polityce
z jednej strony byliście uciśnieni i pewnie wobec była stosowana przemoc, z drugiej strony w internecie sami to czynicie.
Współczuje temu chłopakowi, jednak gdybym wiedział że pisze jakieś głupoty na tagu przegwu albo jakich chanach, domagając się ,,represji nad Julkami albo lgbt" to bym go szkalował w necie.
  • Odpowiedz
  • 0
@kamil150794: przystojny kawaler. Przyjął postawę ofiary, chłopaki wyczuli że nie jest w stanie się obronić i potoczyla się kula śnieżna. Na szczęście ten temat już nie istnieje.
  • Odpowiedz
@Belbiteo: Dobra robota!

Wiekszosc rodzicow ma w dupie takie sytuacje I mowi cos w stylu "daj spokoj, wkoncu sie znudzi" tymczasem obojetnosc na takie zaczepki jest kolosalnie negatywna i powoduje problemy w pozniejszym zyciu.
Nie wielu z nich rozumie ze musi sie dzieciak postawic inaczej zostanie kozlem ofiarnym do konca szkoly.
  • Odpowiedz
@Lukardio: ja tam żadnej przemocy nie czynię. Raczej. A postu/komentarza nt. polityki/LGBT to nie zamieściłem chyba ani jednego. xD Na temat julek już prędzej, ale też nie w nucie politycznej, tylko w sensie ładnej dziewczyny - w końcu jednak spora część tagowych dyskusji jest dziewczynom poświęcona, więc wiesz, trudno tego uniknąć. ¯\(ツ)/¯

Chociaż zdaję sobie sprawę, że są tu tacy, o których piszesz lecz trzeba mieć na uwadze, że ci najgłośniejsi
  • Odpowiedz
@Werdna
jak ktos wstaje o 5 rano żeby zawieść dzieciaka na zawody sportowe to dla mnie z 98% prawdopodobienstwem nie jest patusem.

Patologie uosabiam z kimś kto ma w dupie dzieci i chla po nocach.

Masz racje ze rodzic zawsze będzie usprawiedliwiać, ale ja przeważnie zakladam że ktoś mowi prawdę i ma dobre intencje. Jak jest i tak się nie dowiemy.
  • Odpowiedz
@Ulic_Qel_Droma: @TonyMalin pierwsza rżąca jaka oczą trenerzy młodych adeptów jest to żeby technik używać w samo obronie i nie gnębić innych. Stąd motywy w filmach o nie uleganiu ciemnej stronie mocy, itp. są tak chwytliwe, bo faktycznie istnieją w prawdziwym życiu. Lub w drugą stronę to że są tak chwytliwe powoduje że większość adeptów bierze je do serca, i nie odpala im się barserker
  • Odpowiedz