Co sie stanie jak w chlodzeniu procka dual fan zostawie tylko 1 wentylator( ͡°͜ʖ͡°) R------l mi sie drugi i zbytnio nie mam co zrobic a komputera potrzebuje do roboty xd #komputery
@KalashnikovMirasnikov: jak nie wybrałeś sobie za słabego chłodzenia które potrzebowało działać na 100% aby komp się schłodził to nic. wiele chłodzeń z dwoma wentylatorami ma wersje z jednym tańszą.
@KalashnikovMirasnikov: Drugi wentyl na Ferze to tylko dodatkowe wspomaganie które daje może z 2-3C poprawy, a z jednym będziesz miał może o to 2-3C więcej i tyle. Ja na Ferze 3 mam tylko jeden wentyl i jest okej, to takie minimum dla takiego chłodzenia.
Zdradzę Ci taki mały sekret: jedyna różnica pomiędzy Ferą z jednym wentylem a Ferą z dwoma jest taka, że w jednym zestawie masz jeden wentyl a
@10129: @supra107 O kurde to bardzo dobra wiadomość dziękuje bardzo :) Teraz ostatnie pytanie skoro mam 2 wentyle w obudowie i ten tylni wypycha ten przedni jest do srodka to lepiej założyc w ferze przedni/tylni czy bez różnicy
W sensie ten na froncie chłodzenia, testów nie robiłem, ale praktycznie wszystkie jedno wentylatorowe chłodzenia mają wentylator na froncie i pewnie przetestowali i tak lepiej działa
R------l mi sie drugi i zbytnio nie mam co zrobic a komputera potrzebuje do roboty xd
#komputery
słabiej chłodzi nieco i tyle
chłodzenie https://www.x-kom.pl/p/643663-chlodzenie-procesora-silentiumpc-fera-5-dual-fan-2x120mm.html#Specyfikacja
Jeszcze mam gdzies w kartonach boxowe więc nie wiem czy lepiej by nie było na boxowym w sumie
fera 5 z jedynym wentylatorem działa praktycznie jak z dwoma, parę stopni różnicy.
przy takim małym chłodzeniu drugi wentylator to bardziej marketing niż 'konieczność'.
fluctusy takie nietrwałe czy coś z nim zrobiłeś?
Zdradzę Ci taki mały sekret: jedyna różnica pomiędzy Ferą z jednym wentylem a Ferą z dwoma jest taka, że w jednym zestawie masz jeden wentyl a
Teraz ostatnie pytanie skoro mam 2 wentyle w obudowie i ten tylni wypycha ten przedni jest do srodka to lepiej założyc w ferze przedni/tylni czy bez różnicy
W sensie ten na froncie chłodzenia, testów nie robiłem, ale praktycznie wszystkie jedno wentylatorowe chłodzenia mają wentylator na froncie i pewnie przetestowali i tak lepiej działa