Wpis z mikrobloga

@Tiab: Generalnie jeżeli masz więcej niż dwadzieścia lat i przeglądasz wykop to od razu orientujesz się, że nie jest to portal w którym społeczność w dużej części składa się z ludzi zarabiających jakieś dobre pieniądze. W każdym temacie w najmniejszym stopniu zahaczającym o kasę szybko wychodzi, że dla większości dosłownie każda stówka jest na wagę złota, chyba ze wchodzi wątek pracy, wtedy to każdy zarabia 20k+. Wynika to głównie z faktu,
@bdg-bro: moje top 3 wykopków:

1. Nazywał darmozjadami ludzi poniżej drugiego progu podarkowego, on oczywiście był powyżej. Myślał, że wyższa stawka obejmuje całość dochodów, a nie to co powyżej progu.

2. Chłop kłócił się ze mną o jakiś temat turystyczny. Merytorycznie nazwał mnie biedakiem, który był tylko w Egipcie więc się nie zna. On jest na Zanzibarze w najdroższym hotelu i się ze mnie teraz śmieje. Jako dowód wrzuca sfabrykowaną rezerwację
  • 0
@F1A2Z3A4 Świetnie opisane.
I w sumie masz rację, jak się wejdzie w jakiś wątek gdzie ktoś czegoś szuka, pyta to zupełna zmiana podejścia do $ niż w tematach zarobków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 0
Potem zmieniłem pracę dostałem 35k na rękę i straciłem pewność czy to dużo czy mało. Nie potrafię już powiedzieć ile inni zarabiają - może wobec rówieśników w branży to dalej mało? Nie ma co liczyć.

@masz_fajne_donice: Ależ wysryw. Nie potrafisz sprawdzić średniej krajowej i mediany? Nigdy nie zapytałeś współpracowników ile zarabiają? Nie jesteś w stanie wycenić własnego stanowiska?
To ty masz jakieś zaszufladkowanie, że tu tylko programiści pisali o zarobkach

@Tiab: tak, "programiści" to z mojej strony skrót myślowy, opierał się na tym, że dałeś tag #programista15k i "wykopki 15k", więc to zaszufladkowanie nie wzięło się znikąd.
Tym bardziej ten wpis wydaje się bezsensowny.

Nigdzie nie pisałem, że jestem bezwzglednie miły i nie wkurzają mnie bezinteresownie hejterskie teksty.
@Tiab jak jest z tego zadowolony i lubi swoją pracę to gratulacje. Różni ludzie mają różne możliwości i potrzeby. Ja bym np się załamał taką pensją, ale zdaję sobie sprawę że mam inne potrzeby.
Grunt to być szczęśliwym. Człek najwyraźniej jest, a ty zdaje się że nie