Wpis z mikrobloga

@Nie_bo_ty: lol, od wielu lat do prawie każdego zapytania w google dopisuje reddit na końcu, bo jak nie dopisze, to dostaje jakieś g---o artykuły pisane przez małpy pod SEO. może inni też tak robią i algorytm się nauczył?
  • Odpowiedz
@Nie_bo_ty: bardziej zauważyłem że promuje quore. reddita to mi brakuje w tych wynikach i czasem sam dopisuję site:reddit.com. Na quore to nawet nie klikam nie dość że haos w odpowiedziach to nigdy nie ma konkretów
  • Odpowiedz
Tak jak pisali inni: albo jest strona dedykowana Q&A albo nie, gdzie w drugim wypadku to prawie na pewno g---o artykuł napisany pod SEO. Dużo ludzi dopisuje Reddit , bo normalnie dostają g---o odpowiedzi. Tak samo te 15 lat temu dopisywałem Wiki, gdzie teraz Google samo podpowiada Wikipedię, gdy ma to sens
  • Odpowiedz
bzdura, nikt tego nie używa xD

@ly000: bzdura, ktoś tego używa xD I nie tylko ja, patrz twitter listy z ai. Do list dodawane są osoby znaczące w świecie ai.
  • Odpowiedz
@raneli: chyba ci płacą, żebyś reklamował ten syf.
"prawie" to wszyscy używają ChatGPT, a nie jakiegoś srapaeprpleiexita.ai, pierwszy raz o tym słyszę. tego typu narzędzi, po sukcesie ChatGPT, powyrastało jak grzyby po deszczu i jedno jest gorsze od drugiego, zwykle korzystają z jakichś gównianych publicznie dostępnych modeli i do niczego się nie nadają.
  • Odpowiedz
@raneli: patrząc na opinie tego narzędzia w internecie, to jest gówniane, sporo kryptoreklamy
wpisz w google "perplexity ai reddit" :D
  • Odpowiedz
@ly000: Jeżeli chodzi o AI to głos większości liczę jako głos nieistotnej jednostki. To nie tylko LLM a połączenie RAG, Google, LLM. Zwiększona produktywność, praktykowanie promptowania, łatwy dostęp do historii. Szukanie wartościowych wpisów na reddit to jak szukanie igły w stogu siana.
  • Odpowiedz
@Nie_bo_ty: https://www.reuters.com/technology/reddit-ai-content-licensing-deal-with-google-sources-say-2024-02-22/

W skrócie google dogadało się z Reddit - będą trenować swoje AI na treściach reddita. Z racji ten współpracy google przy na Reddit łaskawszym okiem i widoczność Reddit w wynikach wyszukiwania uległa drastycznej poprawie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tutaj masz linka pokazującego co się zrobiło z ruchem przychodzącym na Reddit z google po nawiązaniu współpracy.
https://twitter.com/nichepursuits/status/1762243475146448985
  • Odpowiedz
patrz twitter listy z ai

@raneli: te listy to jest spam reklamowy, który nie różni się niczym od list które były przy crypto i nft. Nikt tego nie używa
  • Odpowiedz
Perplexity nie zastępuje wyszukiwarki całkowicie, ale sprawdza się w większości przypadków, czasem trzeba wejść w temat głębiej, i tu wchodzi google, yandex lub duckduckgo.
  • Odpowiedz