Wpis z mikrobloga

@mike100 Ale czy naprawdę obowiązkowy pobór byłby potrzebny zamiast np. służby ochotniczej? Zobacz, nawet w tym wpisie są zwolennicy poboru, na pewno by się przecież wszyscy zgłosili. A wykop to odbyt społeczeństwa, u normalnych ludzi ten odsetek byłby jeszcze większy.
  • Odpowiedz
@Davidozz: że ci nie jest głupio być ignorantem i jeszcze dzielić się swoimi wypocinami z innymi xD

Gdzie masz armię która prowadzi wojnę obronną i nie ma poboru? xD z kim ja siedzę na tym portalu? Same dzieci i ukraińska lub ruska propaganda, no i pożyteczni idioci wypowiadający się na tematy których nie rozumieją
  • Odpowiedz
@Saddam_Husajn dzięki temu człowiekowi, NATO mogło się rozszerzyć o dwa, bardzo ważne kraje: Szwecję i Finlandię. Tak więc jesteśmy mu wdzięczni za prace nad przyspieszeniem przyjęcia owych krajów do tej antyruskiej organizacji.
  • Odpowiedz
Ale czy naprawdę obowiązkowy pobór byłby potrzebny zamiast np. służby ochotniczej?

@Jerry664: oczywiście, bo mamy XXIw pełny dostęp do mediów ¯\(ツ)/¯ które będą/są pełne wrogiej propagandy, której celem będą ewentualni ochotnicy ¯\(ツ)/¯
Inna kwestia to realizm, serio uważasz że państwo może zaryzykować że ochotnicy się pojawią ? a co jak się nie pojawią ?
  • Odpowiedz
@MikiGRU:

że ci nie jest głupio być ignorantem i jeszcze dzielić się swoimi wypocinami z innymi xD

Gdzie masz armię która prowadzi wojnę obronną i nie ma poboru? xD z kim ja siedzę na tym portalu? Same dzieci i ukraińska lub ruska propaganda, no i pożyteczni idioci wypowiadający się na tematy których nie
  • Odpowiedz
to wtedy się bierze ochotników, a nie siłą wcielonych jak do pierdla.

@tellet: ¯\(ツ)/¯ kiedy, jakich ochotników a jak ochotnicy się rozmyślą ? przypomnę, pisałeś o armii zawodowej, dziś nasza armia to 90K żołnierzy (realnie) i to już morduje nasz budżet, do walki z kacapem musisz mieć te 200-300K + drugie tyle rezerwy - skąd wsiąść na to kasę ? rezygnujemy z nowoczesnych systemów i idziemy z RPG-7 na kacapskie
  • Odpowiedz
Nikt sobie nie wymyślił konfliktu na Ukrainie, Putina i Rosję. Wystarczyłoby żeby tylko jedno państwo i jeden człowiek usiadł spokojnie na dupie i zahamować swoje psychopatyczne zapędy.

@TheDrolix: jedno państwo owszem, jeden człowiek to już nie. Czy w Rosji rządzi Putin, czy rządziłby idol zachodu nieboszczyk Nawalny, interesy Rosja ma te same, a wojna jest emanacją interesów Rosji.
  • Odpowiedz
bedzie sie przejmował twoim wyszkoleniem i wyposażeniem, jak dziś się martwi o Buriatów

@mike100: za to bańzdwo bolzgie, siedząc w odpowiedniku rumunii z 1939, na pewno będzie się martwiło bardziej xD
I ja mam za to ginąć xDDDDD

wiesz alternatywa to poddanie się kacapom i bardzo prawdopodobna walka za ich interesy w
  • Odpowiedz