Wpis z mikrobloga

#losowanie #wykopapi #php #programowanie

Mały update mojej aplikacji #mirkorandom

Troszkę ogarnąłem kod, dodałem parę rzeczy.

Adres aplikacji: mirkorandom.x25.pl

Adres kodu na githubie razem z opisem zmian: github.com/mazaq1/mirkorandom

Zapraszam do obserwowania #mirkorandom oraz chętnie przyjmę pomoc w rozwijaniu aplikacji. Mile widziane nieśmieszkowanie z kodu źródłowego ;).

Jeśli nie programujesz to chociaż przetestuj i podziel się uwagami co do intuicyjności.

Dodam tylko że właśnie na mirkorandom ostatnio wylosowano zwycięzce GameBoya.

Aplikacja totalnie na licencji open bez żadnych zarabiań ;P
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@komeniusz: @kovalski: oczywiście plik z ustawieniami bazy przy okazji wrzucania na github wrzuciłem na produkcje :/ poprawiłem

@Rev: czy możesz sprecyzować. Jeśli chodzi o HTML i JS to jest to do podrasowania, natomiast wdzięczny będe za jakieś konkrety w losuj.php
  • Odpowiedz
  • 10
@mazaq1: zamiast tej tablicy $GLOBALS zainteresuj się funkcją define()

@gribos: no i? oślepłeś już? jak mnie wkurzają takie janusze programowania, hurr durr tylko obiekty... tak samo jakby do hello world miał szukać frameworka. Cały ten projekt ma jeden plik z jedną funkcją switchem na kilkanaście lini. @mazaq1 miał dobry pomysł i go zrealizował, działa i gitara
  • Odpowiedz
@kamdz: też mnie to bawi jak zlatują się wyedukowani idioci, którzy z 15linijokwych skryptów robią 200 linijkowe projekty z pełną enkapsulają atrybutów i hierarchią klas :D to takie zabawne patrzeć jak ktoś przeczytał książkę o OO i nagle myśli jak tu wyniki z sed'a, awk i ls przedstawić jako obiekty XD
  • Odpowiedz
@kamdz: jednak (imho) jakość tego pozostawia trochę do życzenia. Obiektówka tak samo jak i podejście proceduralne nie będzie tu złym pomysłem. Z obu można wynieść korzyści.
  • Odpowiedz