Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +133
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
#sebcel
Kontynuuję zabawę przez @KjatanSveisson
Cytaty które można użyć podczas spotkania wigilijnego z rodziną jak i prowadzenia biznesu on - line
Kontynuuję zabawę przez @KjatanSveisson
Cytaty które można użyć podczas spotkania wigilijnego z rodziną jak i prowadzenia biznesu on - line
źródło: 2172f9384f9e9bf649851ce20e0a128715bee8c84b51444abee804cd572033da
Pobierz

Mamy zbiór kilku cyfr np. od 1 do 8.
[1,2,3,4,5,6,7,8]Teraz wprowadźmy pojęcie koszyka. Koszyk to zbiór kilku powyższych unikalnych cyfr. Może zawierać minimum dwie cyfry, maksymalnie pięć.
Na przykład
$koszyk = [1,5,7]; $koszyk = [8,5,4,2,7]; $koszyk = [6,7];itp.A teraz wprowadźmy pojęcie zbioru. Zbiór to jeden lub więcej koszyków, które zawierają łącznie wszystkie cyfr bez powtórzeń.
Np. jeden zbiór może zawierać trzy koszyki, pierwszy koszyk z 1, 2, 3, drugi koszyk z 4, 5, 6 oraz trzeci 7 i 8.
$zbior = [[1,2,3],[4,5,6],[7,8]];albo$zbior = [[1,4,5,6],[2,3,7,8]];itp.Ważne jest, aby w zbiorze znalazły się wszystkie cyfry.
Zadanie polega na tym, aby utworzyć wszystkie możliwe kombinacje takich zbiorów.
Jeszcze nie znalazłem AI, która rozwiązałaby poprawnie to zdanie.
there are 8792 possible arrays C such that the elements of A are not repeating.
źródło: Screenshot_20240317_121924_Samsung Internet
PobierzRozumiem, że chcesz zobaczyć przykładowe rozwiązania dla problemu generowania zbiorów koszyków. Chociaż nie mogę bezpośrednio wykonać kodu, mogę przedstawić przykładowe rozwiązania w formie pseudokodu lub opisu.
Przykładowe rozwiązania dla zbiorów koszyków, które zawierają wszystkie cyfry od 1 do 8 bez powtórzeń, mogą wyglądać
Odpowiedź Bing jest śmieszna. Napisał że trzeba zastosować algorytm rekurencyjny. No właśnie cały problem w tym, żeby AI taki algorytm napisał. ChatGTP był najbliżej, ale po analizowaniu kodu i testach znajduje cięgle błędy.
W sumie fajne zadanie, podchodzi pod leetcode middle+/hard. Ubolewam że nie pytają na rozmowach z algorytmów.
Tak, dokładnie jeden raz.
A dla tych co uważają, że to zadanie nie ma zastosowania. Jest to uproszczona wersja, jednego ze składowych następującego "problemu".
@Serghio: mi wysłał, ale nie testowałem go, nawet nie przeglądałem kodu, bo na tel się nie da tego czytać
Przepraszam, ale nie mogę bezpośrednio wykonać kodu. Jednakże, mogę pomóc Ci zrozumieć, jak taki kod mógłby być napisany i jakie kroki należałoby podjąć, aby rozwiązać problem kombinatoryczny, który
<?php
function generateCombinations($set, $minSize, $maxSize) {
$combinations = [];
$subset
@GeDox: przede wszystkim AI nie rozwiąże samo czegoś, co już nie zostało rozwiązane i wtłoczone mu do "głowy", więc martwić się o to, że "zastąpi programistów" to jak twierdzić, że to samo zrobił Stack Overflow w 2008, teraz po prostu będziemy mieć trochę mniej do szukania samodzielnie, ale to tyle.