Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@KriegCaptain710 wiesz co, miałem kontakt z niektórymi elektrykami i mowili wprost że wszystko zależy od inwestycji i od samej firmy. Ale generalnie też mieli czasem pracę wyjazdowo na ileś dni lub tygodni , a to nie każdemu pasuje.

Co do budowlanca, to też znajdą się osoby co nie z---------j 200h + miesięcznie, robią kasę, mają dobrą jakość i lepsze standardy pracy czy nawet sprzętu. Ale no jednak też jest dużo takich
  • Odpowiedz
@Milo900: Mój ojciec jest elektrykiem i stary nie y3b1ie tak jak Ty piszesz. Gość dom postawił, 3 dzieci spłodził i robi w zawodzie od matury.

Normalnie w pracy ma szacunek i z dyrektorem jest na Ty. Jak mu opowiadałem o tym jak ja mam i że presję w Sprintach to mówił mi że nie chciałby tak robić.
  • Odpowiedz
nie bylem w jakimś januszeksie

@Milo900: byłeś. A jak ktoś mówi o przekwalifikowaniu się to nie chodzi mu o pracę u kogoś innego za małe pieniądze, obowiązkowe nadgodziny i pomocników napędzanych małpkami tylko jedno, maks dwuosobowy team który zarabia godne pieniądze, ma terminy na za pół roku i kończy o danej godzinie. Do remontu biorę z 3/4 ekipy rocznie i dosłownie się trzeba prosić o to żeby ktoś coś zrobił
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@TomSz ale ty to znasz tylko że swojej perspektywy klienta, a nie wiesz jak to wygląda w 100% po drugiej stronie. Nie wiem czemu wszyscy idealizują takie prace gdzie naprawdę trzeba się wstrzelić żeby mieć tak dobrze jak mówisz.ale w IT jest nawet w tym hamulcu, który teraz jest znacznie lepiej niż w tego typu pracach
  • Odpowiedz
@Milo900: ja z nimi gadam i robię takim strony internetowe ;) właśnie wyjechał ode mnie koleś od balustrad i terminy na lipiec, koleś od klimy na za miesiąc i przyjechał Porsche…

Pojedynczy elektryk, malarz czy wykonczeniowiec którzy robią w mieszkaniach dużo kasują i nie muszą się przejmować pogodą. Mój wykonczeniowiec też teraz najbliższy termin na koniec czerwca…

Wiele takich nie ma nawet profilu na Google maps bo mają aż za
  • Odpowiedz
@TomSz: A 30 letni Frątaś będzie robił w korpo pod presją w Sprintach za 15k na uop i nadgodziny darmowe by go czasem nie zwolnili bo znaleźć nową pracę jest mu ciężko xD
  • Odpowiedz
@Sz23_: ja bym się ogólnie z żadnym z nich nie wymienił pracą, bo jednak to bardziej męczące i jeszcze trzeba się z różnymi ludźmi użerać ;) Ale w porównaniu z innymi zawodami to jest bardzo spoko opcja, szczególnie jak ktoś jest po prostu głupi... a 99% budowlańców jest.

Ogólnie to nienawidzę budowlańców, nie lubię uogólniać, ale na 20 ekip tylko 1 ekipę bym był w stanie polecić i to tak
  • Odpowiedz
@Milo900: Chopie . Ale tu mowa o fachowcach-jednoosobowych firmach a nie małosprytnych mietkach robiących w januszeksach. Taki elektry, hydraulik, stolaż itp zrobi 2, 3, 4 domki/mieszkania w miesìacu robiąc sobie np 4 dni w tygodniu i mając długie weekendy. A stawki wiadomo jakie sobie liczą.
  • Odpowiedz