Wpis z mikrobloga

@Jakis_Leszek na 1 mol frebbasu 0.5 mola L-(+) kwasu winnego czyli inaczej d-winnego (nomenklatura jest tu strasznie #!$%@?, małe literki to co innego niż duże)
I otrzymuje sól d-kwasu l-aminy, a prawoskrętny izomer katynonu zostaje w roztworze jako freebase który sobie wysalam dodając pozostałe 0.5 mola kwasu czy to winnego czy innego
@Multiwitamina-_:

a prawoskrętny izomer katynonu zostaje w roztworze jako freebase który sobie wysalam dodając pozostałe 0.5 mola kwasu czy to winnego czy innego


O to mi chodziło. Dzięki

W takim razie to w sumie nieduże straty będą myślałem, że to więcej kroków
@Jakis_Leszek bylem wolny wtedy właśnie, mniejsza.
Cóż fb uzyskałem dodając KOH, standardowo ekstrakcja DCM, umycie organicznej frakcji woda, wysuszenie Roztworem NaCl I później bezwodnym siarczanem sodu, FB dodałem do roztworu kwasu winnego w izopropanolu w ilości 0.7g ma gram soli HCl (przyjelem że 3-cmc HCl ma 213g/mol gdyż taka wartość znalazłem dla 4-mmc HCL, zepewne oba związki pod tym zgledem się zbytnio nie różnią) w teorii daje to mol kwasu na mol
Multiwitamina- - @JakisLeszek bylem wolny wtedy właśnie, mniejsza.
Cóż fb uzyskałem d...

źródło: temp_file2294474563125181485

Pobierz