@Multiwitamina-_: Masz moją uwagę. Chętnie poczytam jeśli piszesz kompletne raporty z naciskiem na ujęcie tematu od strony chemicznej i neurobiologicznej.
@ValandilNW Jak uda mi się coś konkretnego pozyskać napewno napiszę coś więcej. Dla jasności: brak mi jakiejkolwiek szkoły w tym kierunku, sam się edukuje, takie niezdrowe hobby ( ͡º͜ʖ͡º)
@Multiwitamina-_: Nawet sobie nie jesteś w stanie wyobrazić... Ok przesadziłem - bez wątpienia potrafisz, jak doskonale Cię rozumiem w odpowiedzi na Twoje ostatnie zdanie :)
@Jakis_Leszek jasne, zakładając że mam recemat z 1g otrzymam 500mg levo i ,500 mg prawo. Oczywiście to tylko w teorii bo w praktyce będą dość znaczne straty ale nie o wydajnośc a proof of concept tu chodzi
@Jakis_Leszek na 1 mol frebbasu 0.5 mola L-(+) kwasu winnego czyli inaczej d-winnego (nomenklatura jest tu strasznie p------a, małe literki to co innego niż duże) I otrzymuje sól d-kwasu l-aminy, a prawoskrętny izomer katynonu zostaje w roztworze jako freebase który sobie wysalam dodając pozostałe 0.5 mola kwasu czy to winnego czy innego
@Jakis_Leszek bylem wolny wtedy właśnie, mniejsza. Cóż fb uzyskałem dodając KOH, standardowo ekstrakcja DCM, umycie organicznej frakcji woda, wysuszenie Roztworem NaCl I później bezwodnym siarczanem sodu, FB dodałem do roztworu kwasu winnego w izopropanolu w ilości 0.7g ma gram soli HCl (przyjelem że 3-cmc HCl ma 213g/mol gdyż taka wartość znalazłem dla 4-mmc HCL, zepewne oba związki pod tym zgledem się zbytnio nie różnią) w teorii daje to mol kwasu na mol zasady, ale wiadomo że jakieś straty występują przy ekstrakcji wolnej zasady, która później sama w sobie też w jakims% degraduje. Chodzi o to że finalnie kwasu byl jakiś większy lub mniejszy nadmiar kwasu względem FB. Po odparowaniu uzyskałem czerwone, mokre kryształki, Mocno kwaśne w smaku jednocześnie czuc jak parzą gardło, badanie organoleptyczne sugeruje że to nie przereagowany freebase i kwas osobno. Mam teraz pewiem dysonans. W wszystkich procedurach reagują amine z kwasem winnym w etanolu, z drugiej strony w paru publikacjach nt tworzenia soli związków wykorzystywanych w farmakologi, w tym przypadku soli efedryny, jest w zmiana o tym że w alkoholach pka kwasów karboksylowych jest przesunięte o około 7 punktów w górę, innym słowem występują głównie w postaci niezdysocjowsndej, neutralnej I nie stworzą soli w kontakcie z zasadą. Komu teraz wieżyc?
Wish me luck ( ͡º ͜ʖ͡º)
#narkotykizawszespoko
Dextromefedron wykazywał działanie głównie dopaminergiczne, i względnie słabe serotoninergoczne.
Lewo, przeciwnie
Jak uda mi się coś konkretnego pozyskać napewno napiszę coś więcej.
Dla jasności: brak mi jakiejkolwiek szkoły w tym kierunku, sam się edukuje, takie niezdrowe hobby ( ͡º ͜ʖ͡º)
Raczej nie da się ich łatwo oddzielić tylko tracisz jeden bądź drugi izomer i z 1kg zrobi Ci się 400g izomeru
I otrzymuje sól d-kwasu l-aminy, a prawoskrętny izomer katynonu zostaje w roztworze jako freebase który sobie wysalam dodając pozostałe 0.5 mola kwasu czy to winnego czy innego
O to mi chodziło. Dzięki
W takim razie to w sumie nieduże straty będą myślałem, że to więcej kroków
Jak orzetrzexwieje to coś więcej napiszę xd
Cóż fb uzyskałem dodając KOH, standardowo ekstrakcja DCM, umycie organicznej frakcji woda, wysuszenie Roztworem NaCl I później bezwodnym siarczanem sodu, FB dodałem do roztworu kwasu winnego w izopropanolu w ilości 0.7g ma gram soli HCl (przyjelem że 3-cmc HCl ma 213g/mol gdyż taka wartość znalazłem dla 4-mmc HCL, zepewne oba związki pod tym zgledem się zbytnio nie różnią) w teorii daje to mol kwasu na mol zasady, ale wiadomo że jakieś straty występują przy ekstrakcji wolnej zasady, która później sama w sobie też w jakims% degraduje.
Chodzi o to że finalnie kwasu byl jakiś większy lub mniejszy nadmiar kwasu względem FB.
Po odparowaniu uzyskałem czerwone, mokre kryształki,
Mocno kwaśne w smaku jednocześnie czuc jak parzą gardło, badanie organoleptyczne sugeruje że to nie przereagowany freebase i kwas osobno. Mam teraz pewiem dysonans. W wszystkich procedurach reagują amine z kwasem winnym w etanolu, z drugiej strony w paru publikacjach nt tworzenia soli związków wykorzystywanych w farmakologi, w tym przypadku soli efedryny, jest w zmiana o tym że w alkoholach pka kwasów karboksylowych jest przesunięte o około 7 punktów w górę, innym słowem występują głównie w postaci niezdysocjowsndej, neutralnej I nie stworzą soli w kontakcie z zasadą. Komu teraz wieżyc?