Aktywne Wpisy
Krzewiciel_prawdy +388
Ceny kakao, jak już wspominałem, wywaliło.
Obecna cena lidlowskiego odpowiednika słynnej książki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Deco Morreno, Belbake, 200 gramów - 5,79.
Cena Wedla mlecznej, bez promek, też Lidl - 4,79. 90 gramów.
Polub ten wpis, a zawołam Cię po rozliczeniu kontraktów w czerwcu i wrześniu (wtedy wjadą dostawy po nowych cenach), sprawdzimy polską inflację złożoną po wartościach m/m, a także ceny i gramaturę (ostrożnie!) Wedla i
Obecna cena lidlowskiego odpowiednika słynnej książki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Deco Morreno, Belbake, 200 gramów - 5,79.
Cena Wedla mlecznej, bez promek, też Lidl - 4,79. 90 gramów.
Polub ten wpis, a zawołam Cię po rozliczeniu kontraktów w czerwcu i wrześniu (wtedy wjadą dostawy po nowych cenach), sprawdzimy polską inflację złożoną po wartościach m/m, a także ceny i gramaturę (ostrożnie!) Wedla i
https://wykop.pl/link/7386287/zakupy-na-wsi-drozsze-niz-w-miescie-nawet-kilkadziesiat-zlotych-roznicy-dyskon
#nieruchomosci
Z tym może być problem - nie ma nowego narybku, bo ten wyjeżdża z powiatów, nie będzie kim zastąpić niewolników. Ale prezes sobie poradzi, obstawiam większą mechanizację na koszt podatnika.
@WielkiPowrut88: No właśnie nie do końca xD Teraz nie ma problemu z wysokowykwalifikowanymi, problem jest z najprostszym robotnikiem/szeregowym w wojsku bo nikt nie chce utknąć na dnie drabiny społecznej. Rekrutacje w kołchozach są permanentne bo roboty jest mnóstwo a brakuje ludzi.
@Iorem_ipsum: Zdefiniuj mniejsze miasto - jak mi wyskoczysz ze Śląskiem to cię rozjebię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Iorem_ipsum: Gminne to już w ogóle xD - przecież one mają często po 2-3k mieszkańców i już dzisiaj żyją tylko z instytucji publicznych.
Komentarz usunięty przez autora
@Reanef: Nie no, wsie z produkcją rolną to spoko, pewnie mają jakąś tam przyszłość, ale masa wiosek służyła jedynie jako miejsce do życia dla robotników kopalń i hut, także jak przez 30 lat życia na wsi traktor widziałem tylko jak rozwozili nim węgiel XD
@Reanef: No tak, relacje międzyludzkie na wsiach są bliższe, ale relacjami się nie zarabia na życie więc ludzie wyjeżdżają do bloków w miastach (bo blok w wiosce po-PGR to taka sama patologia społeczna jak w mieście)
TOP5 będzie się trzymać,