Aktywne Wpisy

SepulkoZnawca +193
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
chrupki_z_zupki +93

Krotka piłka:
Inventor masowe dodanie materialow do czesci - mozliwe?
Jestem u klienta ktory ma sporo smieciowych modeli zrobionych w inventorze <2010. Pomijajac sposob rysowania, najgorszy jest brak wybranego materialu, prawie wszystko stare ma default czyli gestosc wody.
No i troche jestem w tylku, bo potrzebuje porobic zlozenia rysunki itd gdzie masa jest podstawowa informacja.
Wiem, ze masowo zmienic material mozna chociazby poprzez BOM i przeciaganie tabelki na modle excela.
I spoko fajnie to dziala, dopoki wybrany material jest w bibliotece stylow dla danej czesci. Ale jesli go nie ma, trzeba otwierac kazdy part i wrzucac poprzez import plik z materialami *.styxml. No troche to trwa, aktualnie mam partow 1400 i szczerze mowiac, nie chce tego robic recznie.
Czy jest jakas opcja na masowy import/dogranie stylow? Ktos/cos?
Przyznam ze grzebalem na necie i na forum autodesku, ale nie znalalem nic sensownego, lub zadaje zla fraze w googlach.
Chodzi o to ze dla goscia, pracowalo wiele osob latami tworzac modele. Czesc z nich miala jakies dziwne inventory, nie przykladala do tego wagi, lub kompletnie olewala ustawienie materialow.
Na screenie zwykla blacha ktora nie ma zadnych stylow, material jeden jedyny steel mild, a do tego jednostki imperialne [sic!].
Tutaj jest o tyle dobrze, ze ktos kto to robil mial wgrany material stal. Ale sporo (czytaj:
źródło: image_2024-03-06_130203948
Pobierz