Aktywne Wpisy

Od kilku dni jest akcja psiarzy, którzy próbują bagatelizować problem wrzucając zdjęcia swoich labladorów i innych cziułałów, prześmiewczo pisząc "oj my z Fafikiem właśnie na spacerze, szukamy dziecka do pogryzienia".
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
Musicie mieć ogromną bekę, że ludzie próbują zwalczyć problem z patologicznym traktowaniem psów w tym kraju. Oklaski dla Was, psiarze, że akcje, która ma zapobiec takim tragediom jak rozszarpanie czyjegoś syna/ojca/matki zniżacie do poziomu żartu i wyśmiewacie oczekujących konkretnych kroków, żeby takie sytuacje
źródło: comment_1583615967MRs1RTjje9oIl8plVE2Emi
Pobierz
Itslilianka +106

@Khaine: to już chyba powinno być w bloku try... bo porównujesz , a to co masz w try nigdy nie będzie mialo wyjątku bo zawsze mozna zamienic na int chyba... ale ja nie umiem pascala ;p
Try
Writeln (StrToInt('12345678901234567890')); //liczba większa od maksymalnej wartości
procedure TForm1.Edit1Change(Sender: TObject);
Teraz mam problem ze zmniejszeniem pliku do racjonalnego rozmiaru. Bo ma absurdalne 14,6 mb a na moje oko powinien mieć mniej niż 1 mb.
Teraz mam problem ze zmniejszeniem pliku do racjonalnego rozmiaru. Bo ma absurdalne 14,6 mb a na moje oko powinien mieć mniej niż 1 mb.
Delphi, lazarus?
Jesli chodzi o obsluge błędów w delphi, to odpalaj gotowa binarke poza debuggerem.