Aktywne Wpisy
Aegithalos +372
VIFON_Polska +84
No Elo (。◕‿‿◕。) Pierwszy oficjalny wpis popularnych Zupek Chińskich na Wykopie! Ja już jestem miękki jak makaron.#heheszki #gotujzwykopem
Kruszysz makaron?
- Tak 65.2% (954)
- Nie 34.8% (509)
Chyba osiągalne, ale sam proces o wiele kosztowniejszy niż złoto, które się uzyska. Które nawiasem mówiąc byłoby chyba radioaktywne.
diamenty tez można sztucznie uzyskać ale to droższe od szukania ich xd
ty, faktycznie, btw. ja takie sformułowanie kiedyś przeczytałem w książce, widocznie gówniana książka
@_gabriel: Bo kiedyś może tak było. Produkcja syntetycznych diamentów mocno się rozwija przez ostatnie lata. Tu masz fajny materiał o tym, jak próżna jest to branża
@Stah-Schek: syntetyczne diamenty? Sztuczne złoto też istnieje nazywa się tombak. Ale chyba nie o to chodzi?
@inflacja_biedaku: Nie, pod względem chemicznym sztuczne są identyczne jak te naturalne. Po prostu "hoduje" się je w specjalnych reaktorach: https://pl.wikipedia.org/wiki/Diamenty_laboratoryjne
Diamentowe "tombaki" to np. cyrkonia
diament = diament
Jeden z laboratorium, inny znaleziony w ziemii. Jedyne co je różni to czas i metoda ''produkcji''. Oba to prawdziwe diamenty. A diamenty same w sobie to od początku zwykły marketingowy scam, kwestia czasu aż będzie można je znaleźć w taniej biżuterii z maszyn na pieniądze.
@Zapaczony: w którym miejscu jest to scam? Najtwardszy materiał na ziemii używany do wielu rzeczy w przemyśle. Do tego ładnie oszlifowany jest ozdobą.
scam opisali wyzje. Cena nie jest adekwatna do ilosci diamentów na ziemi. Ilość jest nieskonczona bo produkujemy, a oni prubuja to wyceniac jak zloto ktorego ilosc jest skonczona i przez to utrzymuje wysokie ceny.
@_gabriel: nieprawda. Książka prawdziwa, ale stara. Koszta produkcji syntetycznych diamentów spadły o 85%. Do tego cena diamentów jest mocno zawyżona dzięki wielkiemu lobby diamentowemu rządzonemu przez jedna z grup ludzi ( żymianie ) . Diamenty nie są tak rzadkie, jak się oficjalnie przekazuje.