Aktywne Wpisy
Ana77 +1
Wynajmuje mieszkanie. Mam wifi, router. Umowa jest na właściciela. Czy właściciel może sprawdzić jakie strony przegladam i co wyszukuje? Czy mozna historie jakos skasować?
#informatyka #komputery
#informatyka #komputery
Laski się nie masturbują co nie?
@Serniczek_Szatana: a diamenty to w ogóle jedno wielkie oszustwo moim zdaniem.
Haczyk jest w efektywności a raczej jej braku xD
https://www.alibaba.com/product-detail/industrial-diamond-large-industrial-grade-uncut_1489523862.html?spm=a2700.7724857.0.0.60711310C19Bp1
Wątpliwe. Rynek jest rynek. Jeśli można na czymś zarobić to znajdzie się masa kapitału by kręcić na tym zysk. Przypomina mi to teorie o tym jakoby istniały już dawno silniki na wodę, ale ich plany są włożone głęboko do szuflady bo lobby naftowe nie chce stracić biznesu. Tak jakby jakaś grupa ludzi mogła zatrzymać działanie praw fizyki :)
Z tymi diamentami to brzmi dokładnie tak samo, jakby jakaś grupa wpływowych
1000g Rtęci to 300,2*10^22 atomów.
Po przeliczeniu z masy atomowej, wychodzi Ci idealnie 981,90g Złota na czysto.
981,90g złota po 35.000 EUR za kilogram daje 34.335 EUR minus 100 EUR kosztu rtęci, finalnie: 34.235 EUR zysku po dzisiejszym kursie: 148 042,24 zł zysku.
Przyjmijmy, że obrabiasz 1 atom na sekundę, 60 na minutę, 3600 atomów na godzinę.
Czyli przerobienie 300,2*10^22 atomów zajmuje Ci 8,33*10^20 godzin, dzięki czemu zarabiasz
Taki diament ponizej 0,2cr jest tani i koszt pierscionka to w 70-80% wartosc zlota/platyny.
A duzo drobnych diamentow to w ogole chyba na kg kupuja.
@inflacja_biedaku: w Polsce nie ma złóż diamentów jak już piszesz o idiotach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
my pisaliśmy o tych produkowanych przez człowieka.
@inflacja_biedaku: dopłacają 150% żeby mieć oryginalny kamień wykopany przez biedne dzieci w Afryce z certyfikatem od garbatonosego rzymianina.
Zaufaj mi to nie ja tu jestem idiotom.
@comrade: A czemu z amsterdamu? Rzymianie z Antwerpii zapłacili rzymianom z Hollywood aby ci drudzy zrobili diamenty "sławnymi". Może jakiś tytuł filmu? Może największa gwiazda kina? A ceny? już tylko certyfikat utrzymuje cenę diamentów naturalnych na zawyżonym poziomie.