Aktywne Wpisy

Ukiss +60
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz
LamajHarma +270

Mam monitor, który nie ma wejścia HDMI, natomiast ma DisplayPorta, z kolei mój laptop ma tylko HDMI.
Szukam kabla HDMI -> DisplayPort, natomiast wszędzie widzę, że działa on tylko w jedną stronę:
Trzeba mieć DisplayPort w laptopie, a HDMI w monitorze.
Pytanie zatem, czy zawsze tak jest? Szukam kabla w drugą stronę - natomiast ciężko znaleźć mi aukcję, żeby pasowało to do mojej sytuacji.
Zawsze tak jest w przypadku tych kabli? #informatyka #laptop #hdmi #telewizory #monitory
Myślisz, że jak kupię kabel USB-C DisplayPort, to będzie to śmigało?
Teraz sie obawiam, że jak kupie displayport - usb-c to nie bedzie działac
@Yakooo: skoro był w komplecie to powinno. Co to za dokładnie za laptop?