Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pokojowa: @owsikalfred @Rondo3 a po kiego wuja szarakowi potrzebna jest pukawka 9mm w czasie wojny którą można co najwyżej jamnika wqrwić? xd
To nie XIX wiek że będziesz strzelał do typów w perukach i strojach balowych tylko podjedzie ci pod chatę opancerzony BMP albo inny czołgan i wpiehdoli centralnie z burzącego zapalającego i po ptokach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: no nie wiem ja tam wolę mieć niż nie mieć. Przydaje się do ochrony przed szabrownikami zdobywania zapasów a i do walk czy obrony lepiej mieć niż wyskakiwać z kijem. Mój ulubiony mosin kładzie użyty przez średnio przeszkolonego strzelca na 150 metrów. Jaki kolwiek 5,56 na 20/50. Imo nadal lepiej mieć niż nie mieć
  • Odpowiedz
@wykopyrek: nie, i nie trzeba co roku brać udziału w rajdach żeby je utrzymać.
Ale wolę udawać sportowca niż zmienić te przepisy naszym orłom z wiejskiej bo jak zawsze coś s-------ą ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
obrona terytorialna, która w pierwszych dniach szturmu na kijów broniła Ukrainy obala twoją teorię.

@QHiN: obrona terytorialna Ukrainy nie była wyposażona w pukawki 9mm tylko w ciężki sprzęt, jakbyś proponował javelina w każdym domu zamiast pukawki do straszenia jamników na wypadek wojny to bym się z tobą zgodził ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GoracyStek: czyli jak z omijaniem podatków, owszem, da się, ale to nie jest normalne i to nie jest „jak prawo jazdy”.
Chociaż niektórym łatwiej wyprowadzić w pole urząd skarbowy niż zaliczyć plac manewrowy.
  • Odpowiedz