Wpis z mikrobloga

Wiadomo od dawna, że TikTok i większość mediów społecznościowych #!$%@? zmienia pogląd na świat, w szczególności na wyidealizowane piękno czy postrzeganie luksusu jako powszechnej normy.

Od jakiegoś czasu dość popularny jest trend, w którym raczej laski pokazują swoje zdjęcia pisząc z zapytaniem „Widzisz mój kompleks? Twojego też nikt nie zauważy”

Problem w tym, że większość to wyidealizowane laski, raczej ładne oraz świadome tego, że są ładne.

Założenie trendu słuszne, natomiast za tym wszystkim u sporej części kryje się po prostu niedobór atencji jak na niżej przedstawionych zdjęciach.

Ładna laska, kasuje komentarze z jakimkolwiek hejtem zgadującym czy chodzi o jej, nos, szyję czy cokolwiek innego a inne laski liżą jej anusa, pisząc, że jest piękna a ona dziękuję. Na konstruktywną krytykę odpisała, że zna swoją wartość. No jasne, że zna, inaczej by tego nie wrzucała.

Patrząc na jej poprzednie filmy, ma botoks w czole, pisze o tym, że ma na sobie kupę makijażu a na instagramie ma półnagie zdjęcia na których świeci dupskiem.

I co ma pomyśleć sobie osoba mniej ładna od niej? Jedyne co to raczej popaść w jeszcze większe kompleksy widząc wymalowaną laskę z botoksem w mordzie, która mówi o własnych kompleksach. Wiadomo, ładni ludzie też mają prawo mieć kompleksy, podobnie jak bogaci mogą narzekać na małą ilość pieniędzy w ich mniemaniu, ale inny wydźwięk miałoby to gdyby wstawiła zdjęcie chociażby bez pomalowanej mordy, zapewne bez filtrów i generalnie ubrała ten rzekomy przekaz w inny sposób.

Pluję strasznie na takie Julki, które kosztem innych podbudowują swoją wartość szukając atencji.

Miłego dnia.

#tiktok #julki #gownowpis
Ksionrzu - Wiadomo od dawna, że TikTok i większość mediów społecznościowych #!$%@? zm...

źródło: image_picker_5D37DAFE-80D2-4062-8452-5353A061789B-20529-00000DBE223ECD61

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksionrzu: Social media będące wylęgarnią kobiet z osobowością narcystyczna i histrioniczną, stare znałem

I co ma pomyśleć sobie osoba mniej ładna od niej?

Ma pomyśleć, że za nierealne wzorce urody odpowiedzialny jest patriarchat
  • Odpowiedz
Ona tego nie robi twoim kosztem

@Kotdog: robi to jego kosztem, który potem on ponosi obcując z kobietami, którym tamta pierze beret. A szczególnie jeśli ma córki, które chłoną takie gówna. Podobnie jak koszty patocelebrytów wszyscy ponosimy poprzez bardziej #!$%@?ą młodzież, bo byłaby trochę mniej #!$%@?, gdyby nie wzorowała się na patocelebrytach, gdyby ich nie było. Żyjemy w społeczeństwie i promowanie patologii jest wspólnym problemem. Podobnie jak muzułmanin propagujący wśród
Bananek2 - > Ona tego nie robi twoim kosztem

@Kotdog: robi to jego kosztem, który po...

źródło: IMG_1458

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ksionrzu: a ja polecam wytresować algorytm aby pokazywał to co chce widzieć, dlatego jak przeglądam instagrama to widzę #!$%@? brytoli rozbijających stare auta i mi się micha cieszy ()
SzubiDubiDu - @Ksionrzu: a ja polecam wytresować algorytm aby pokazywał to co chce wi...
  • Odpowiedz
Wielki człowiek, bohater, który ogląda jakąś #!$%@? w internecie żeby nas ostrzec xD

@Flypho:

Nie wiem, czy on ostrzega, czy po prostu dzieli się spostrzeżeniami. Spostrzeżenia nie są zbyt błyskotliwe, bo problem zauważy każdy, kto chodził do
  • Odpowiedz
@Ksionrzu: a wykop nie zmienia poglądów? Też zmienia. Wyidealizowany poglad na świat ze każdy zarabia 20k+, pomimo że polowa polaków nie pracuje albo zarabia minimalną. Pieprzenie że jak nie masz +190cm to nie masz co zaeywać do dziewczyn, a prawda jest taka że snam samych chlopów jeżdzących na wózku, albo poniżej 170cm i wszysscy co do jednego maja dizewczyny , a te patyczaki goryle +190cm nigdy nie spotkałem nikogo kto
  • Odpowiedz
@Ksionrzu: ja się nigdy nie przekonałem do tiktoka, do tej pory nie wiem o co w tym chodzi i jak się z tego korzysta oraz po co korzystać.
Nie lubię krótkich filmów.
na youtube tez głównie oglądam takie które mają powyżej 20 minut a shortsy mam w ogóle zablokowane wtyczką bo spam robiły.
  • Odpowiedz