Wpis z mikrobloga

Cześć, chcę przesunąć słupek w ogrodzeniu klinkierowym wzdłuż ławy fundamentowej. Chcę zrobić w tym miejscu wjazd.
W związku z tym muszę rozebrać słupek z cegły klinkierowej. Pytanie jak się za to zabrać? Czy cegły z dziurami będzie można wykorzystać z powrotem do nowego słupka? W środku słupka jest wylewka wraz z prętami zbrojeniowymi.
W komentarzu jak chce przesunąć słupek.
#ogrodzenia #budowadomu #budownictwo #budujzwykopem
zoonk - Cześć, chcę przesunąć słupek w ogrodzeniu klinkierowym wzdłuż ławy fundamento...

źródło: temp_file7530712943819477973

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zoonk: czy cegły będziesz mógł wykorzystać to zależy w dużej mierze od ciebie, zależy jak uda ci się je rozbić + jaką mają zaprawę, jak dobrze trzyma cegieł to wyczyszczenie ich może być niemożliwe, a budowanie z krzywych cegieł to średni pomysł.Jeśli słupek w środku ma zbrojenie z betonu i prętów, to raczej pozostaje ci skuć całość kilofem bez nadziei na odzyskanie materiałów.
  • Odpowiedz
@zoonk: zapomnij o bezszkodowej rozbiórce cegły dziurawki, jeszcze ze zbrojeniem. Z pewnością coś się stłucze i i tak trzeba będzie dokupić choć kilka nowych. Więc zamiast się pitolić z odzyskiwaniem i czyszczeniem, nie prościej po prostu kupić nową cegłę? Kolor dopasujesz, po prostu jedź z odłamkiem starej w ręku do składu, weź koniecznie ze sobą kobietę - raz, że o wiele lepiej widzą kolory, a dwa, że w razie wtopy
  • Odpowiedz