Jak przebranżowić się po 30 do IT, poradnik kogoś, kto to zrobił (zdjęcie z internetu).
tl;dr - można, jeszcze jak.
Krótki background- przed przebranżowieniem pracowałem w gównopracach jako ochroniarz na sklepie, pracownik kuchni a potem rozwoziciel pizzy, pracownik stacji monitorowania Solid, rozdzielacz listów w PZU i w banku. Praca w
Firmy przyjmują często ludzi, w których widzą potencjał, jakikolwiek. Reszty cię nauczą. Na początku zaakceptuj pracę stacjonarną, na luksusy przyjdzie czas.
To działało może na początku 2023 i wcześniej, teraz nikt się nie będzie bawił w szkolenia dla juniorów, których pakują próżniowo i dopinają do hotdogów na stacji benzynowej, jak rynek dostał co najmniej midów z dużych korpo, przynajmniej przez
@tellet: bez przesady, nawet u mnie w firmie jest rekrutacja na junior helpdeska. Przeglądam portale z ofertami i widzę tam takowe również. Na pewno mniej niż w 2016, ale są. Ja miałem dużo szczęścia, co zaznaczam zresztą we wpisie.
@Hahaahahaha: chyba nie ma tu reguły, podobnie jak na rozmowach w innych branżach. Dobrze mieć jakąś wiedzę z tego, co dali w ogłoszeniu i zrobić dobre wrażenie umiejętnościami miękkimi.
@Bombonier: Ja mam 24 lata, skończyłem studia IT, straciłem pracę w big4 (pół roku expa) i nie jestem w stanie znaleźć żadnej pracy z IT. Rynku już z nami nie ma
To jak se mam te 30 lat i chciałbym się przebranżowić do IT, bo to dobry hajs to co mam zrobić? Aktualnie prawie 4 semestry studiów za mną.
@Bombonier: zacząć
https://wykop.pl/wpis/73365275/jak-przebranzowic-sie-po-30-do-it-poradnik-kogos-k
tl;dr - można, jeszcze jak.
Krótki background- przed przebranżowieniem pracowałem w gównopracach jako ochroniarz na sklepie, pracownik kuchni a potem rozwoziciel pizzy, pracownik stacji monitorowania Solid, rozdzielacz listów w PZU i w banku. Praca w
To działało może na początku 2023 i wcześniej, teraz nikt się nie będzie bawił w szkolenia dla juniorów, których pakują próżniowo i dopinają do hotdogów na stacji benzynowej, jak rynek dostał co najmniej midów z dużych korpo, przynajmniej przez
Na pewno mniej niż w 2016, ale są. Ja miałem dużo szczęścia, co zaznaczam zresztą we wpisie.
Wbijasz bordo na wykopie i oferty same na skrzynkę wpływają
Dobrze mieć jakąś wiedzę z tego, co dali w ogłoszeniu i zrobić dobre wrażenie umiejętnościami miękkimi.