Wpis z mikrobloga

@thority +48
Jak przebranżowić się po 30 do IT, poradnik kogoś, kto to zrobił (zdjęcie z internetu).

tl;dr - można, jeszcze jak.

Krótki background- przed przebranżowieniem pracowałem w gównopracach jako ochroniarz na sklepie, pracownik kuchni a potem rozwoziciel pizzy, pracownik stacji monitorowania Solid, rozdzielacz listów w PZU i w banku. Praca w
  • Odpowiedz
@thority:

zapraszam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Firmy przyjmują często ludzi, w których widzą potencjał, jakikolwiek. Reszty cię nauczą. Na początku zaakceptuj pracę stacjonarną, na luksusy przyjdzie czas.

To działało może na początku 2023 i wcześniej, teraz nikt się nie będzie bawił w szkolenia dla juniorów, których pakują próżniowo i dopinają do hotdogów na stacji benzynowej, jak rynek dostał co najmniej midów z dużych korpo, przynajmniej przez
  • Odpowiedz
@tellet: bez przesady, nawet u mnie w firmie jest rekrutacja na junior helpdeska. Przeglądam portale z ofertami i widzę tam takowe również.
Na pewno mniej niż w 2016, ale są. Ja miałem dużo szczęścia, co zaznaczam zresztą we wpisie.
  • Odpowiedz
@Hahaahahaha: chyba nie ma tu reguły, podobnie jak na rozmowach w innych branżach.
Dobrze mieć jakąś wiedzę z tego, co dali w ogłoszeniu i zrobić dobre wrażenie umiejętnościami miękkimi.
  • Odpowiedz