Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@wypok_wypok: w obu umowach świadczę usługę w godzinach 9-17. Jak łącze? Udało się to na tyle, że nic na siebie nie nachodzi w obu miejscach, trochę szczęścia na pewno.
@giga_jablecznik Azure- 18k, Helpdesk- 12k. Wg mnie w tym drugim to może być sufit zarobkowy, choć wszystkiego nie wiem. W tym pierwszym na pewno nie.
  • Odpowiedz
  • 0
@giga_jablecznik: zapewne nie, ja w tej aktualnej pracy helpdeskowej wkroczyłem jako ktoś z pewnym doświadczeniem no i już jedną podwyżkę dostałem bo zagroziłem rzuceniem papierów. Zaczyna się niżej, może właśnie 8k. Ja zaczynałem w helpdesku od 5,5k i uznałem to za mega duże pieniądze wtedy( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@giga_jablecznik: masz rację, chyba dobrze jest zacząć w helpdesku w korpo jakimś. Dużo okazji do przejścia do innych działów i elastyczność, większa kultura pracy i procedur.
Helpdesk w januszeksie może się skończyć stagnacją, ale nie musi.
  • Odpowiedz
@thority o to może doradzisz, 30lvl, przez 4lata pracowałem w przemyśle ale uznałem że to nie dla mnie (dużo stresu i małe zarobki) i wkręciłem się do firmy która sprzedaje pompy,wentylatory itp. gdzie odpowiadam za obsługę klientów z całej Europy (tickety, jira i te sprawy). W niedalekich planach mam zamiar wykorzystać jakoś to doświadczenie (rozwiazywanie problemow klientow,system ticketowy) do przeskoczenia do helpdesku/supportu w IT. Powiedz mi tylko z czego powinienem się
  • Odpowiedz
@thority: Trochę porady jak dla ludzi który mają problem z kobietami (wystarczy iść do klubu zagadać). Tak naprawdę moim zdaniem jakikolwiek sens ten poradnik ma dopiero od 4 punktu.
  • Odpowiedz
Nie jesteś za głupi na to. Ja rzuciłem studia na UW (politologia, no cóż) i ledwo ukończyłem studia informatyczne na prywatnej uczelni (pozdrawiam absolwentów WWSI). Naprawdę ledwo, z wydatną pomocą kolegów.

@thority: No ale masz papier, a to ważne na entry level. Jak patrzę jakieś programy stażowe, to w większości mają kompjuter sajens jako must have. Spróbuj wbić się do IT bez studiów informatycznych dzisiaj.
  • Odpowiedz
No dokładnie wszystko zaczyna się od studiów

@DarkZizi: I to kierunkowych. Do IT dzisiaj jest bardzo ciężko wejść, a bez inżyniera Informatyki to już over.

@thority Jak z pracą w IT dla ludzi mających skończone nie-techniczne studia? Ilu takich znasz? Jaka była ich droga?
  • Odpowiedz
@thority: jakie masz certy z azura i czym się specjalizujesz dokladniej? mam wrażenie, że architekci azure znają się bardzo dobrze na storage, sieciach i wszystkim, tylko nie na inżynierii danych na azure, choć kojarzę Twoj nick że też się coś na DE/BI udzielasz. Zastanawiam się właśnie nad ścieżką, bo wygląda na wóz albo przewóz - DE w chmurze albo reszta i jakiś architekt/admin czy infra, różny ten podział. Co polecasz?
  • Odpowiedz
  • 1
@peoplearestrange: MD-102, AZ-900, AZ-104 i AZ-140.
Dobre masz wrażenie myślę, sporo trzeba było wiedzy i dokumentacji o sieciach nadrobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aktualnie wdrażam VDI i Intune u klientów swojej firmy. Pomagam też w kwestiach zarządzania AAD i O365- tematy jak AZ VMs, AD connect i Cross-tenant sync, Enterprise Applications i dużo innych tematów, choćby Radius.
Jest też cały wielki zakres tematów automatyzacyjnych i AI, nie wkręciłem się jednak w to, może
  • Odpowiedz
  • 0
@BlackpillRAW: miałem szefa bez studiów informatycznych ( ͡° ͜ʖ ͡°) choć akurat on nie był super techniczny, bardziej managerował. Poza nim to nie kojarzę nikogo. Nie z każdym jednak rozmawiałem o jego czasach studenckich.

@DarkZizi: dobra, wiem już, nic się nie da zrobić bo a, b, c, d, a jak się da, to przecież e.
  • Odpowiedz