Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Atari_65XE Zakładając że dołożę jeszcze planowane 40k PLN w alty to czy faktycznie 5x-12.5x od dzisiaj jest jakimś kosmicznym celem w świecie krypto? Moim zdaniem nie.

@andrey7 dzieki za radę! Właśnie tak podejrzewałem że będę musiał sprzedać w około 3 transzach, btc, eth oraz alty (lub niektóre ich grupy). Przeanalizuje sobie te okresy o których mówisz
  • Odpowiedz
@Zaid: ja bym ograniczył pozycje btc do minimum ok 0.25 na rzecz altów...
To alty nam zrobią wynik w tej hossie...
Wybrałeś dosyć bezpieczne starsze alty, najwięcej zrobią te z małym mcap ale wiadomo ryzyko większe...
  • Odpowiedz
@Zaid: Bardzo eleganckie portfolio. Z uwag to tak:
-Nie ma podstaw aby uważać, że BTC zapewni większą stabilność a tym bardziej wzrosty niż ETH czy inne mocne alty. Idealnie zamieniłbym udziałem ETH i BTC.
-Solana dawała fajne zwroty ale to dość dziurawy projekt a ludzie z jakiegoś powodu przymykają na to oko. Pomyśl czy nie lepiej przełożyć część tej pozycji w inne alty jak ADA, BNB czy LINK. Mcap Solany
  • Odpowiedz
@Zaid: powinienem mniej czytac wykopu, bo widze ze nakręcanie na wyniki x10 się zaczeło...

i to od teraz, kiedy BTC już jest x2.5 a niektóre alty duuużo więcej. Twoje alty (ADA i NEAR sam mam) to starocie które wcale nie muszą osiągnąć już swojego ATH, zobacz na poprzednie hosty, też miałeś "solidne alty" w top 10 o których nikt już nie pamięta.

U mnie DCA sprzedaży praktycznie się rozpoczyna -
  • Odpowiedz
Nie ma podstaw aby uważać, że BTC zapewni większą stabilność

@Bejro: co.

Sam nie będę wychodził zanim minie kilka miesięcy po halvingu chyba, że faktycznie pęknie 10x na portfolio do tego czasu.

@Bejro: jak sobie wyobrażasz x10 kilka miesięcy po halvingu?
  • Odpowiedz
@Zaid: hodlowanie od jakis mitycznych 2mln - powodzenia, jak chcesz tak robić to chociaż skeszuj włożony kapitał wcześniej, wtedy wiadomo że będzie mniej na koniec, ale komfort psychiczny zupełnie inny a nie skończysz też na minusie
  • Odpowiedz
jak sobie wyobrażasz x10 kilka miesięcy po halvingu?

@nicspecjalnego: Część altów była na poziomie x5-x10 przy obecnym poziomie kapitalizacji więc jak BTC urósłby x2-x3 to x10 nie byłoby niczym dziwnym.
  • Odpowiedz
stąd, że te x100 to robił 1/1000000000 altow. Więc podobnie jak w lotto. Też 1/100000000 losów zrobi ci lekko x100

@WhiskeyIHaze: masz rację, ale czy uczestniczyłeś w ostatniej hossie? Byle shit typu burgerburn potrafił z 200 zł zrobić 25 tys zł w kilka dni, to było szaleństwo.

A nie wspominam nawet o dogebonku który sfinansował kilku mireczkom nowe mieszkanie, sam z tysiaka miałem zrobione 130 tys zł, niestety wzięła mnie chciwość
  • Odpowiedz
@radzia666 ale rady daje ci ja a nie ty sam sobie.
Ale widać musiało cie to mocno zaboleć xD w sumie nic dziwnego jeśli masz powyżej 15 lat i piszesz w ten sposób to pewnie sfrustrowany całymi dniami.
  • Odpowiedz