Aktywne Wpisy
Viesti +747
Rozwala mnie ta ostatnia nagonka na RODy – nic a nic nie wygląda na zorganizowaną ustawkę. Na co dzień deweloper to synonim najgorszego zła a tu nagle „oddajmy najlepsze tereny w mieście deweloperom, tylko oni tworzą przestrzeń dodaną w mieście”.
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
Też zwróćcie uwagę na to, że nie pada w takich tezach słowo sprzedajmy tylko oddajmy, przekażmy itp. Biednych deweloperów z pewnością nie stać na ziemię a oni tam by w czynie
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Nie może być tak że emeryci, młodzi oraz ogólnie mieszkańcy sobie gdzieś odpoczywają i tak marnują przestrzeń która kosztuje pewnie dziesiątki jak nie setki tys dolarów za m2 i oszpeca te piękne wieżowce.
#nieruchomosci #deweloperka #rod #pdk
@Soltys_z_miasta: Mozna, ale nie w centrum miasta.
Komentarz usunięty przez autora
@sylwke3100: ales przysral
porownywac do obsranych, pozamykanych (tylko dla ich wlascicieli) dzialek rod do Central Park ktory jest dla wszystkich i jest piekny
Nikt nie pisał tam, zeby powstały w tych miejscach bloki dzbanie, tylko publicznie dostępne parki.
Co ma sens, bo ROD powstawały wiele lat temu głównie na terenach gdzie psy dupami szczekały. Minęły dziesięciolecia i miasto się wokół nich rozrosło, czyli w najlepszym wypadku starych dziadów rodowców #!$%@?ć za
Porównać najbardziej zajebisty park świata gdzie dziesiątki tysięcy ludzi biegają, jeżdżą na rowerach, wyprowadzą psy, grają w football, czilują na łąkach, karmią kaczki i robią setki innych rzeczy do komunistycznych faweli xD
Dlaczego ja miałbym jeździć x kilometrów żeby odpocząć tak jak chcę skoro miasto daje mi taką miżliwość? Równie dobrze inni mogą sobie pojechać te x kilometrów żeby odpocząć tak jak chcą.
@Soltys_z_miasta: Zalozmy, ze w centrum miasta mamy ogrodki dzialkowe, z ktorych korzysta 100 osob, a na obrzezach 3km dalej park o takiej samej powierzchni, z ktorego korzysta 10,000 osob. W takiej sytuacji trzeba utrzymywac infrastrukture i koszty komunikacji dla 10k ludzi. Jesli w miejsce rod zrobimy park, a ogrodki wyrzucimy w miejsce parku to wtedy tylko 100 osob musi jezdzic 3km do kawalka zieleni.