Wpis z mikrobloga

Amerykanie pownni posłuchać naszych geniuszy (szczególnie tych z wykopu) i zlikwidować te krzaczory w najdroższej lokalizacji w mieście oraz sprzedać wszystko deweloperom.

Nie może być tak że emeryci, młodzi oraz ogólnie mieszkańcy sobie gdzieś odpoczywają i tak marnują przestrzeń która kosztuje pewnie dziesiątki jak nie setki tys dolarów za m2 i oszpeca te piękne wieżowce.

#nieruchomosci #deweloperka #rod #pdk
sylwke3100 - Amerykanie pownni posłuchać naszych geniuszy (szczególnie tych z wykopu)...

źródło: 1280px-New_York_City-Manhattan-Central_Park_%28Gentry%29

Pobierz
  • 105
@sylwke3100 Ja już wolę deweloperke w miejscu rodów bo przynajmniej mógłbym przejść tym terenem a teraz muszę chodzić naokoło bo jakiś kretyn publiczny teren rozdał do prywatnego wykorzystania i zamknął go kłódką.
bo Polak nie ma prawa do "swojego" kawałka trawnika na którym może sobie chodzić na bosaka i w samych gaciach bez ryzyka wdepnięcia w psie gówno i urządzania sobie tego wg siebie. Nawet wolnego czasu nie może sobie tam spokojnie spędzić.

Ma tam być zarośnięty park i gówniarze pijący browary na ławkach i psie kupska. Nie można mieć żadnej namiastki "własnego ogródka". Sam chciałbym taki kawałek trawnika i budkę żeby grill schować.
@Pawery1: moralność Kalego? wykaż gdzie takowa jest? Miasta sie rozwijają czy komuś sie to podoba czy nie jak ktoś chce mieć działeczkę jak na wsi a mieszkać w mieście to sorry ale nie
Nie może być tak że emeryci, młodzi oraz ogólnie mieszkańcy sobie gdzieś odpoczywają i tak marnują przestrzeń która kosztuje pewnie dziesiątki jak nie setki tys dolarów za m2 i oszpeca te piękne wieżowce.

@sylwke3100: ales przysral
porownywac do obsranych, pozamykanych (tylko dla ich wlascicieli) dzialek rod do Central Park ktory jest dla wszystkich i jest piekny
@sylwke3100: bylem na co najmniej kilkunastu rod i o takich problemach jak tutaj ma większość w życiu nie słyszałem, chodziłem po okolicy nocam, w życiu nie spotkałem żula, sebiksa, większość lokali zadbana albo Passion project emeryta, do tego od czasu COVID bardzo dużo kupione przez rodziny żeby dzieci mialy namiastkę ogrodu więc odpieprzone w standardzie małego domu. Każda forma mieszkania całorocznego, palenia śmieciami, budowę domu powyżej ograniczenia itd odrazu odpada z
@sylwke3100: #!$%@? jakie porównanie XD. Idź się może przejdź do jednego ogródka działkowego, ach, nie wejdziesz, a to ci pech, ta #!$%@? kłódka, co nie? Potem sobie odpal filmik z Central Parku, jak już fotkę znalazłeś to szukać umiesz, i zobacz jaki to fajny obszar do rekreacji. A, i w central parku nie ma kłódek, ani chatek z kartongipsu
@sylwke3100: Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy publicznie dostępnym terenem zielonym, a pogrodzonym pamiętającym PRL terenem służącym małej grupie ludzi, to jesteś zwykłym gamoniem.
Nikt nie pisał tam, zeby powstały w tych miejscach bloki dzbanie, tylko publicznie dostępne parki.
Co ma sens, bo ROD powstawały wiele lat temu głównie na terenach gdzie psy dupami szczekały. Minęły dziesięciolecia i miasto się wokół nich rozrosło, czyli w najlepszym wypadku starych dziadów rodowców #!$%@?ć za
@sylwke3100 O #!$%@? ale jebłeś haha
Porównać najbardziej zajebisty park świata gdzie dziesiątki tysięcy ludzi biegają, jeżdżą na rowerach, wyprowadzą psy, grają w football, czilują na łąkach, karmią kaczki i robią setki innych rzeczy do komunistycznych faweli xD
@ButtHurtAlert: to ja mam inną. Jedź sobie do lasu/ parku poza miasto a ja w centrum będę miał działeczkę.
Dlaczego ja miałbym jeździć x kilometrów żeby odpocząć tak jak chcę skoro miasto daje mi taką miżliwość? Równie dobrze inni mogą sobie pojechać te x kilometrów żeby odpocząć tak jak chcą.
dlaczego?

@Soltys_z_miasta: Zalozmy, ze w centrum miasta mamy ogrodki dzialkowe, z ktorych korzysta 100 osob, a na obrzezach 3km dalej park o takiej samej powierzchni, z ktorego korzysta 10,000 osob. W takiej sytuacji trzeba utrzymywac infrastrukture i koszty komunikacji dla 10k ludzi. Jesli w miejsce rod zrobimy park, a ogrodki wyrzucimy w miejsce parku to wtedy tylko 100 osob musi jezdzic 3km do kawalka zieleni.
@Fennrir: Rodo musi zniknąć bo musi i tyle. To były takie działki zastępcze gdzie się nie mieszkało tylko jeździło na okres letni. Teraz ludzie jak gdzieś mają jechać to i tak wybierają zagranicę a działka leży i nic na niej nie można zrobić bo na rodo działkach i tak mieszkać nie można a sam teren wygrodzony. Jedyne co tam siedzi to lokalna menelnia która nie ma gdzie pić i nastolatki co
@printf: tobie się nie podoba jak inni żyją w mieście, ale tym którym nie podoba się w mieście radzisz wyprowadzkę z miasta. Jak inaczej to nazwać? Hipokryzja?