Aktywne Wpisy
spirityfree +6
Imprezy integracyjne w korpo. Faktycznie to jest takie zło? Pytam osób, które na takich były. Zdarzyło się coś dziwnego. Mój chłopak pojechał na takie wydarzenie i od około 18 kompletnie przestał mi odpisywać. Rozumiem, że siedzenie z nosem w telefonie byłoby dziwne i absolutnie tego nie wymagałam ale tutaj kontakt urwała się całkowite. Odpisał dopiero następnego dnia. Proszę o wypowiedzi osoby, które faktycznie brały udział w takich wydarzeniach, innych proszę o nie
HlHl +39
#dublin
#irlandia
#emigrujzwykopem
https://www.emigranci.ie/ile-rocznie-trzeba-zarabiac-aby-kupic-dom-na-kredyt-w-poszczegolnych-czesciach-dublina/
Przy czym średnia zarobków to jakieś €40k obecnie...
Ja to bym się bardziej martwił tym, że te domki za 200-300k wyglądają i mają standard lepianki w porównaniu do tych w PL, no ale taki klimat. ;)
Warto w tym momencie wspomnieć też o cenach wynajmu w Dublin ( ͡º ͜ʖ͡º)
@wanghoi co nie? Do Newgrange blizej
@mirek_wyklety: To jest zjawisko typu: "na trawniku sąsiada trawa jest bardziej zielona" Patrząc z Polski to jednej trzeciej się wydaje, że ludzie tu mieszkający zarabiają miliony. A już szczególnie jak wujek Stefan tam pracował 20 lat temu, wrócił i przywiózł Toyotę.
To szczerze mówiąc myślałem, że jest gorzej, bo ja w 2015 na spencer dock płaciłem 1000 za pół mieszkania.