Wpis z mikrobloga

Wziełam udział w rekrutacji na stanowisko Administrator systemów Linux. (w ogłoszeniu typowe obowiązki admina sieci firmowej nie produkującej oprogramowania)
Padła stawka min. 5500 netto i zgodzili się. Podczas rozmowy były wymienione obowiązki które trochę różniły się od ogłosznia. HRówna powiedziała, że dośle zadanie na max 4h robienia.

Gdy doszły zadania to okazało się, że stanowisko nazywa się Administrator systemów Linux + programista Python 2.7 + 3.6
Otrzymałam dwa zadania (wg nich każde na 2-3h roboty). Zakres zadań to od administracji systemami linux, po bycie devopsem (jenkinks, docker, git, wirtualizacja), cloud AWS i pisanie skryptów autmatyzujących + pisanie całych programów.

Na koniec warto wspomnieć, że to UoP z lojalką na 2 lata z punktem o niemożności przejścia do konkurencji przez rok ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracait #praca
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@CultedelaRaison: @thority zakres obowiązków to miał być typowy admin IT w firmie więc rzuciał, że minialnie 5500 netto ale też wszystko zależy od tego co faktycznie będzie trzeba robić. Za to co faktycznie w tych zadaniach chciecli to rzuciał, że to jednak min 8-9k netto
  • Odpowiedz
z punktem o niemożności przejścia do konkurencji przez rok

@8_8_8: czyli placa ci darmowe sianko za nicnierobienie przez rok ? bo w innym wypadku to nie ma mocy prawnej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@razdwatrzy55: w poprzedniej pracy miałam gościa który pracował jeszcze wcześniej w tym samym januszexie co ja kiedyś. Tam praktyką była lojalka po 3 msc okresie próbnym. Ja po 3 msc zrezygnowalam bo nei placili w terminie albo nie placili wcale. Lojalka obejmowała konkretne firmy które wytwarzały oprogramowanie EZD / EOD do integracji z Epuapem, szczególnie, że na liście była firma która miała rozłam. Ziomek ostatecznie po równym roku złożył papiery
  • Odpowiedz
@8_8_8: na takiej czyli jakiej zasadzie? ze przejmuja pracownikow czy co?
ja raz bylem umowiony z babka od hr na wstepna rozmowe po czym ona dzwoni ze sorry ale nie mozemy z Toba gadac bo w firmie x pracowales 3 miesiace i musisz rok poczekac bo oni z nami podpisali umowe na szukanie pracownikow xD
  • Odpowiedz
  • 0
@razdwatrzy55: U mnie było to tak. Była sobie przez lata firma X która zrobiła rozłam na dwie firmy Y i Z. Wspomniany Januszex to była firma Y i ona w lojalce dawała, że nie możesz przez rok iść pracować do firmy Z. Firmy Y i Z oferowały dokładnie ten sam produkt z tym samym kodem źródłowym. Ale na rynku i do tego w tym samym województwie są jeszcze firmy A
  • Odpowiedz