Aktywne Wpisy
Plotkova99 +78
Pochwalę się, zdecydowałam się pójść do psychologa. ALE NA #nfz. Kobietka tak może z 50 lat, pyta po co przyszłam xD no to mówię - bezsenność, brak sił, brak apetytu. Wypytała mnie w godzinę o wszystko. Związki, praca itp. Powiedziała że jej to nie wygląda na depresję tylko jakieś stany lękowe xD. Spytałam czy powinnam brać jakieś leki a ona że musiałbym to przegadać ze specjalistą a doraźnie ziołowe
wykop +13
Dzień dobry, Wykop! (ツ)
Mamy dla Was kilka ciekawych informacji, a zaczynamy od tej, która na pewno Was zainteresuje – changelog Wykopu w końcu ma swoje dedykowane miejsce! To tutaj na bieżąco będą pojawiać się informacje o wprowadzonych zmianach, poprawkach i nowościach. Nie martwcie się jednak, większe podsumowania nadal będziemy publikować w tradycyjnej formie, więc śledźcie nasze wpisy! (ツ)
A teraz przechodzimy do konkretów – oto, co nowego znajdziecie na Wykopie!
Mamy dla Was kilka ciekawych informacji, a zaczynamy od tej, która na pewno Was zainteresuje – changelog Wykopu w końcu ma swoje dedykowane miejsce! To tutaj na bieżąco będą pojawiać się informacje o wprowadzonych zmianach, poprawkach i nowościach. Nie martwcie się jednak, większe podsumowania nadal będziemy publikować w tradycyjnej formie, więc śledźcie nasze wpisy! (ツ)
A teraz przechodzimy do konkretów – oto, co nowego znajdziecie na Wykopie!
Dla gówniar tylko e-porada za zgodą rodziców (czyli konsultacja po weryfikacji starych).
Dlaczego? Bo dajemy przyzwolenie na brak odpowiedzialności i prymitywne podejście do seksu. S--s nie jest dla dzieci i nie jest sportem.
15 letnie dziecko nie może być niezależne od rodziców, zwłaszcza, przy tak poważnych tematach.
Ps - Czy mamy jakiekolwiek badania, które potwierdzają zasadność dostępu do tej pigułki dla niepelnoletnich? Ile dzieci rodzą 15-16 latki?Zakładam, że takie przypadki są w XXI wieku marginalne w odniesieniu do tego co 20 lat temu
#polityka #aborcja #przemyslenia #niebieskiepaski #rozowepaski #s--s #zwiazki
@Kopyto96: dokładnie
Tylko ciąża i dziecko, ruinujace całe życie nauczy 15 latki odpowiedzialności.
Radosnego płacenia socjalu na tą rodzinę przez pokolenia.
Rownie możesz powiedzieć, że a-----l też pozwólmy sprzedawać 15 latkom. Wódę itd. No raczej nie.
Serio, wytłumacz mi JAKĄ KORZYŚĆ odnosisz zmuszajac dziewczyny poniżej 18? roku życia do niechcianej ciąży i macierzyństwa?
Że co? że to będzie dla nich NAUCZKA?
Serio, jaki jest twój motyw?
Masz?
Predzej poczeka czy wpadli czy nie i w razie czego zrobi aborcje.
Ale OP nikogo do niczego nie chce zmuszać. Gumki dalej są i będą legalne. Tabletka dzień PO to już rodzaj antykoncepcji hormonalnej, mającej wyniszczający wpływ na bardzo młode organizmy. Takich substancji nie powinno się kupować "ot tak", a szczególnie nie w wieku 15 lat. Osoba pełnoletnia jest w stanie zadecydować sama
Janusz nie chce imigranta, chce Areczka z kredytem i alimentami, bo zrobił Karynie dzieciaka w wieku 17 lat.
Chłop może coś ustrzelić, ale to do matki należy wybór czy weźmie tabletkę czy zechce być mamusią.
Alimenty same będą się płacić, chłopa można se znaleźć lepszego w przyszłości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NieznanyWykopek: P----------y czy inne sposoby są na receptę na przykład posiadanie mózgu od 18 roku życia? ech wykopki wykopki..
@Kopyto96: Co to ma być za porównanie? To raczej jest tak jakbyś postulował, że wódę można sprzedawać tylko 21-latkom, bo tak sobie uznałeś xD Jeśli wiek zgody to 15 lat to logiczne jest, że od 15 r.ż. może być komuś potrzebna taka tabletka. Jak chcesz, żeby twój argument miał ręce i nogi to postuluj o